Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye turşusu, bu turşuyu yaz aylarında fasulyenin bol olduğu dönemde yapmanızı tavsiye ederiz. Kış hazırlıklarına bunu eklemelisiniz. Ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yapılan bu turşuyu da beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Bu bölgede yapılan fasulye turşusu içine hiç sirke koymadan kuruluyor. Sadece tuz ve sarımsak kullanarak, turşuyu yapıyorlar. Dilerseniz sizlerde böyle yapabilirsiniz. Kışın tavada tereyağında kavurduğunuz soğanın içine, suyunu sıktığınız fasulye turşusunu koyarak sadece kavuruyorsunuz. Bu bölgede kışın fasulye kavurması yapmak içinde turşudan faydalanılıyor. Sirkeli kurulan turşudan kavurma yapılmaz. Sirkenin kendine has lezzeti fasulyeyi de etkiliyor. Bu nedenle kışın da fasulye kavurması yapan yöre halkı turşuyu sirke kullanmadan yapar. Günümüzde artık her şeyin turşusu yapılıyor. Faydaları saymakla bitmeyen ev yapımı turşular da oldukça rağbet görüyor. Sizlerde değişiklik yaparak, tarifimizde olduğu gibi fasulye turşusunu denemelisiniz. Şimdi birlikte turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Fasulye turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Fasulye turşusu nasıl yapılır?


Önce turşu yapmak için fasulyeleri hazırlamalıyız. Fasulyeleri yıkayalım ve kılçıklarını ayıklayalım. Bir tencerede su kaynatalım. Daha su fasulyeleri içine koyarak, yaklaşık 2 dakika kadar, sadece fasulyelerin renkleri dönünceye kadar kaynatalım. Hemen kevgirle fasulyeleri kaynar sudan çıkarıp, kenarda hazır beklettiğimiz buzlu suyun içine atalım. Bu hem fasulyelerin hızla soğumasına hem de renklerinin doğallığını korumasına yemyeşil kalmasına yardımcı olur.

Bu arada yaklaşık 2 litrelik turşu kavanozunun içine sarımsakları soyarak atalım. Fasulyeler de soğuduysa, kavanozun içine dizmeye başlayalım. İçeride hiç boşluk kalmasın. İçine sirkeyi dökelim ve kalan yere su dolduralım. Ardından bir kâsenin içine bu sirkeli su karışımını dökelim. Bu arada elinizle kavanozun ağzını tutarsanız, fasulyelerde dökülmez. Bu suya kaya tuzunu ve toz şekeri koyarak karıştırın. Yeniden turşu kavanozuna turşu suyunu dökün. Kavanozun ağzına önce bir poşet kapatın. Sonra kavanozun kapağını üzerine kapatın. Böylece fasulye turşusu hiç hava almaz. Önce güneş almayan bir yerde turşuyu 1 hafta kadar bekletirseniz, daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.

Fasulye Turşusu Yorumları

soru

Şevket

25 Ağustos 2018 Cumartesi

Geçenlerde gitmiş olduğun bir misafirlikte yemiş olduğum fasulye turşusunun tadı damağımda kaldı. Aynısını evde yapmak istedim fakat cesaret edemedim nasıl yapabilirim? Püf noktası var mı bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı pancar turşusu, ana vatanı Akdeniz olarak bilinen pancar ıspanakgiller ailesine mensuptur. Pancar kendine has kırmızı renkli bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu[...]

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze fasulye turşusu, özellikle Karadeniz de yapılan bir turşudur. Özellikle taze fasulye veya diğer adıyla yeşil fasulye turşusu ikram edilirken yanında bir dilim de mı[...]

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok[...]

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. B[...]

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6