Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Kışın daha fazla tüketilen şalgam, salata ve turşu yapımında sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kışın salgın şeklinde meydana gelen soğuk algınlığı tarzı hastalıklara karşı iyi gelir. İçeriğinde bol miktarda C, E, K ve B6 vitamini barındırmaktadır. Ayrıca fosfor, magnezyum, potasyum ve demir bakımından da iyi bir kaynaktır. Şalgam kansere karşı vücudu korur, kalp hastalıklarını önler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi sağlığını korur, kemik sağlığı için faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı olur.


Şalgam Turşusu İçin gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo şalgam
  • 1 kilo havuç
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır?


Şalgamların kabukları soyularak enine ortalama 6-7 mm kalınlığında dilimlere ayrılır. İçerisine turşu suyunu daha iyi alabilmesi dilimlerin ortasına dek kesikler atılır. Şalgamlar tuz ile ovalanarak tuzu ile bir gün bekletilir. Havuçların kabukları kazınıp, uzunlamasına parmak kalınlığında şeritlere ayrılır. Tuzda bekletilen şalgamlar avuç içi ile hafif sıkılıp, tuzu ve acı suyu çıkarılır. Şalgamlar çeşmenin altında bol su ile yıkanır. Turşu kabına şalgam ve havuçlar yerleştirilir. Tuz önceden kaynatılıp soğutulan içme suyuna eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karşım bidondaki sebzelerin üzerine dökülür. Kabın ağzı sıkıca kapatılarak 3-4 gün oda sıcaklığında muhafaza edildikten sonra serin bir yere alınarak 10 gün boyunca olması beklenir. 10 günün sonunda şalgam turşusu muhteşem tadı ile tüketime hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Şalgam Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Güncel

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu: Acı domates turşusu, çok beğenilerek yenen bir mezedir. Ezme şeklinde yapıldığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını [...]

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Turşusu, turşu en çok yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen ve suyu oldukça şifalı olan bir yiyecektir. Közelenmiş patlıcan özellikle içerd[...]

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta turşusu, ilginç turşuları sevenlere bunu öneriyoruz. Bu turşu tarifini ister aperatif olarak tüketebilir, isterseniz turşu özleminizi giderebilirsiniz. Hiç merak [...]

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek turşusu hem yapıldığı kelek türü hem iştah açıcı özelliği ile değişik bir tat olarak sevilerek tüketilen bir turşu türüdür. Ham kavuna kelek denildiğini [...]

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstün[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6