Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade patlıcan turşusu; ülkemizde çok fazla tüketilen bir garnitür türüdür. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık içinde oldukça faydası bulunmaktadır. Turşu, birçok meyve ve sebze kullanılarak hazırlanan çok fazla çeşit ile yapılan bir yiyecektir. Salatalık, biber, domates, havuç ve patlıcan ile yapılacağı gibi, elma, armut gibi meyveler kullanılarak da yapılmaktadır. Özellikle patlıcanı yemek olarak tüketmeyi sevmeyen kişiler için patlıcan turşusu çok iyi bir alternatiftir. Bu sebeple patlıcanında yararlarından faydalanmak mümkündür. Patlıcanın içerisinde yağ olmadığı için, kalorisi oldukça düşük bir sebzedir. Turşu hazırlandığı sebze ya da meyveye göre sağlık için mükemmel alternatifler olabilir.


Turşunun faydaları nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • İdrar yolu enfeksiyonuna karşı iyi gelmektedir.
  • Kalsiyum, çinko, demir ve magnezyum gibi mineraller bakımından oldukça zengindir.
  • Kan dolaşımını düzenleyici ve damar açıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Turşu, sindirim sistemi ile alakalı rahatsızlıkları giderici özelliği bulunmaktadır.
  • Diyabet hastaları için oldukça faydalı bir besindir.

Sade patlıcan turşusu tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 kilo küçük patlıcan
  • 3 yemek kaşığı iri tuz
  • 3 baş sarımsak
  • Yarım litre sirke
  • Birkaç tane acı biber

Sade patlıcan turşusu tarifi nasıl yapılır?


İlk önce patlıcanları haşlayacağımız bir tencere içerisine su koyarak kaynatın. Daha sonra küçük patlıcanları güzelce yıkayıp tepelerini kesin ve kaynayan suyun içerisine patlıcanları koyarak haşlayın. Diğer taraftan sarımsakları soyup ince ince doğrayın ve tuzla karıştırın. Tencere içerisinde bulunan patlıcanları arada bir kontrol edin. Yumuşayan patlıcanları çıkarıp karnıyarık şeklinde boyuna kesin. Aralarına tuzlu sarımsak karışımından azar azar içlerine doldurun. Daha sonra bu sarımsaklı patlıcanları bir tepsiye dizin ve başka bir fırın tepsisi ile üstünü kapatın. Kapattığınız fırın tepsisi üzerine de bir ağırlık koyun. Yaklaşık iki saat kadar dinlenip acı ve siyah suyu çıktıktan sonra patlıcanları cam kavanozlara yerleştirin. Üzerine kavanozun yarısına kadar sirke ve onun üzerine de su doldurun acı biberleri de üzerine koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Karanlık, kuru ve serin bir yerde üç hafta bekletin. Üç hafta sonra sade patlıcan turşusunu tüm sevdiklerinizle ve aileniz ile afiyetle yiyebilirsiniz.

Sade Patlıcan Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin b[...]

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil turşusu, mideyi rahatlatıcı etkisi olan zencefilin bilindik birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz. Hamilelik döneminde b[...]

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve ar[...]

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar turşusu, mantarı sevenler tarafından oldukça sevilen bir turşudur. Yalnız mantar turşusu yaparken mantarları fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz. Yoksa turşunun i[...]

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler ha[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6