Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri


Elma sirkeli sarımsak turşusu


Bu tarif midesinde ülser, reflü gibi rahatsızlığı olanlara göre bir tarif değildir. Elma sirkeli sarımsak turşusunun, birçok faydası vardır. Metabolizmayı hızlandırır, insülin dengesini sağlar. Yemek yerken kısa sürede doyma hissi olur. Gribe karşı etkilidir ve ağız içinde oluşan apselere etkilidir. Vajinal ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı, tedavi edici özelliği vardır. Cildinizde oluşacak sivilce oluşumunu azaltır. Akciğer enfeksiyonlarında etkilidir. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi sağlar.

Yemeklerden yarım saat önce, bir bardak suyla kullanılır. Kullanırken boğazda ve midede yanma olacağı için suyla beraber tüketilmesi daha uygun olacaktır. Elma sirkeli sarımsak turşusu da olsa, elma sirkeli başka bir tarifte olsa susuz tüketilmemelidir. Aksi halde midenizde kalıcı hasarlar oluşabilir.

İlk içildiğinde ağı bir koku hissederseniz fakat, hemen arkasından su içildiği zaman bu koku kaybolacaktır. Hatta ağız içindeki enfeksiyona bağlı ağız kokularını önler. Elma sirkeli sarımsak turşusunu yapmak oldukça kolaydır. Dikkat edilmesi gereken tek şey, sarımsakların tahta bir havanda dövmektir.


Elma sirkeli sarımsak turşusu malzemeleri

  • 1 litre elma sirkesi
  • 250 gram dövülmüş sarımsak
  • 1.5 litrelik cam kavanoz (Tercihen koyu renkli)
  • Cam kavanozu koymak için bez bir torba

Elma sirkeli sarımsak turşusu nasıl yapılır?


1 litre elma sirkesi, cam kavanoza koyun ve tahta havanda iyice ezilmiş 250 gram sarımsakları da üzerine ekleyin. Ağzını iyice kapattıktan sonra, koyu bir bezle sarın. Evinizde ışık görmeyen yerde 15 gün muhafaza edin. 15 gün sürede kavanozun hiç açılmaması gerekir. 15 gün sonra elma sirkeli sarımsak turşusu, hazır olacaktır.

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu, sadece tuzlu suda veya sirkeli suda bekletilerek yapılan farklılaştırılmış bir tür gıdadır. Top biber turşusu, özellikle Türkiye'nin bazı yöreler[...]

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli ya[...]

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç turşusu, alıç turşusu tarifini vermeden önce alıç hakkında biraz bilgi verelim. Ekşi muşmula olarak da bilinen, gülgillerden, kırlarda yabani olarak yetişen bir[...]

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişa[...]

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut biber turşusu; Kışa girerken turşular tüm hanımların hazırlıklarından biridir. Özellikle biber turşuları pilavlarla, çorbalarla, nohut ve kuru fasulyenin yan�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6