Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güzel oluyor. Izgaraların, kebapların yanında her zaman tercih edilir. Bu turşuyu sizlere kaynar suyla tarif edeceğiz. Üstelik çıtır çıtır biberleri yiyeceksiniz. Bazı kişiler kaynar suyun turşu malzemesini yumuşattığını düşünür. Ancak bunun tam tersi bir etkisi olur. Hem de bakteri riskini azaltır. Dilerseniz bu yöntemle salatalık turşusu da yapabilirsiniz. Çünkü salatalığı çıtır yemekte ayrı bir keyif oluyor. Şimdi pazardan aldığımız cin biberler ile kışlık turşumuzu hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cin biber turşusu için gerekli malzemeler

  • 350 gram cin biber (Yaklaşık 1 litrelik kavanozu dolduracaktır)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar su
  • 4-5 dal maydanoz

Cin biber turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle cin biberleri yıkayın ve bir kabın içinde 1 gün süreyle bekletin. Bunu yapmamızın nedeni cin biberlerin biraz yumuşaması içindir. Bu sayede kavanozun içine turşuyu daha kolay basacağız ve olgunlaşınca kavanozun içinde boşluk olmayacağız. Aksi halde biberleri bastıramayacağımız için, birkaç günde turşu kavanozunun içi boşalacaktır.

Şimdi sarımsakları soyun ve ikiye bölün. Bunların yarısını kavanozun altına koyun. Bu arada biberlerin saplarını ayıklayın. Hafifçe ortalarını delin. Bunları kavanozun içine sıkıca yerleştirin. Hafifçe biberleri elinizle bastırın. Bir gün bekledikleri için cin biberler kırılmaz. Yalnız biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın.

Artık sirkeyi kavanoza koyabilirsiniz. Üzerine cin biberleri örtecek kadar su koyun. Turşu suyu ölçüsünü aldık. Bu su karışımını bir tencereye boşaltın. Kaynar suyla cin biber turşusunu yapacağımız için, sirkeyle suyu ocakta kaynatın. İçine kaya tuzunu da atın. Daha sonra hiç beklemeden kavanoza doldurun ve hemen kapağını sıkıca kapatın. Kaynar su kullandığımız için, cin biberler birkaç saat içinde olmuş turşu gibi sararacaktır. Ancak cin biberi turşusunu yemek için en az 1 hafta beklemelisiniz. Kış geldiğinde elinizin altında bulunan bu lezzetli turşular hızla tükenecek. Bu nedenle böyle küçük kavanozlara birden fazla cin biberi turşusu hazırlamanızı öneriyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 09:05:55
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

9 Yorum Yapılmış "Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır"
yeteri kadar su miktarı tam olarak ne kadar
Derya Capar . 24.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Tarifin anlatımı karışık , anlatım bozuklukları var .Anlatıma dikkat etmezseniz tarifleriniz anlaşılmaz . Haliyle güvenirliğiniz düşer . Benden size naçizane tavsiyem.
Derya . 09.09.2017
CEVAP YAZ
teşekkür ederim, emeğinize sağlık,cok güzel anlatmışsiniz, bayaga yardımı oldu
Nur . 08.10.2016
CEVAP YAZ
ben denedim çok güzel oldu tarif için teşekkürler
Aslı . 17.09.2017
CEVAP YAZ
Biberler 1 gun suyun icinde mi bekleyecek acaba.
Aysegul . 19.09.2017
CEVAP YAZ
Maydonoz??? 1 gun suda mi bekleyecek?
Tur Su . 03.10.2017
CEVAP YAZ
Biberlercsuyun icinde 1gun mu beklicek
Tugba . 19.10.2017
CEVAP YAZ
Salataligi da bir gun bekletecek miyiz
Emel . 31.05.2017
CEVAP YAZ
Normal Tuz ile oluyor mu
Turşu Sever . 23.06.2017
CEVAP YAZ
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hem de diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşidid...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz t...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmî gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.Sirkesiz Turşu Malzemeleri6...
Turşu Çeşitleri
Turşu Çeşitleri
Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlık amacıyla yapılır. Turşu Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İlk olarak da Türk...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu
Popüler İçerik
Acur Turşusu
Acur Turşusu
Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...
Biberiye Turşusu
Biberiye Turşusu
Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu
Haşlama Turşu,  değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...
Erik Turşusu
Erik Turşusu
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu  yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır....
Armut Turşusu
Armut Turşusu
Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Ö...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024