Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli olduklarından, hemen olgunlaşmaya başlar. Aspirinin hammaddesi olan salisilik asit sağlığa zarar vermez, merak etmeyin. Hazırda satılan turşu kur gibi malzemelerde de bu kullanılır. Bu nedenle turşular bozulmaz ve erimez. Bunu çabuk eriyebilecek turşu malzemelerinde sizlerde kullanmalısınız. Bulmazsanız aspirinde kullanabilirsiniz. Ama turşuyu kısa sürede bitiririz derseniz, bunu kullanmayabilirsiniz. Kırmızı biberin bol olduğu yaz aylarında, salça yapımı dışında turşusunu da yapmalısınız. Bu tarifi 1 gün içinde yemeye başlarsınız. Hem lezzetli oluyor hem de sağlıklı. Hadi ne duruyoruz. Turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Kırmızı biber turşusu için gerekli malzemeler

  • Kırmızı biber (1 kg turşu kavanozunu dolduracak miktarda)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • Arzu ederseniz 2-3 adet acı kırmızı biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Alabildiği kadar su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım aspirin ya da yarım çay kaşığı salisilik asit

Kırmızı biber turşusu nasıl yapılır?


Turşuyu yapacağınız kavanozun dibine önce sarımsakları soyarak atın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak, ufak parçalar halinde doğrayın. Bunları da kavanozun içine yerleştirin. Doğradığınız maydanozları da içine karıştırın. Kavanoz dolduğunda, içine zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi ilave edin. Limon tuzu da eriterek içine atın. Yaklaşık 1 çay bardağı suyun içinde aspirini ya da salisilik asidi eritin. Bunu turşu kavanozunun içine dökün. Eğer kavanozun içinde hala boşluk varsa, bunu içme suyu ile tamamlayabilirsiniz.

Ağzını kapattığınız kırmızı biber turşusunu sallayın ve malzemeler karışsın. Bunu ilk gün 3-4 defa yapın. Sonraki günlerde de en az 1 defa yapmanızı öneririz. Çünkü turşu yaparken yağ kullandığımızdan, sirkeyle birlikte yağ kırmızı biberin içine işlemelidir. Bu turşunun en önemli özelliği hemen ertesi gün yenebilmesidir. Ancak bekledikçe tadının daha güzel olacağını da söyleyelim. Eğer kırmızı biber turşusunu uzun süre bekletmeyi düşünüyorsanız, limon tuzu kullanıyoruz. Ancak ben bunu hemen tüketirim serseniz, limon tuzu kullanmayabilirsiniz. Hatta kışlık hazırladığınız turşu içinde yağda kullanmayabilirsiniz. Turşunun yağını yediğiniz zaman içine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu, sonbahar aylarında hazırlanan ve kış, ilkbahar aylarında tüketilen bir turşu türüdür. Hazırlık aşaması diğer turşu çeşitlerinin aynısıdır. Besin[...]

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu, değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesine turşu denmektedir. K�[...]

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade patlıcan turşusu; ülkemizde çok fazla tüketilen bir garnitür türüdür. Yemeklerin yanına eşlik eden turşu ayrıca sağlık içinde oldukça faydası bulunmaktadır.[...]

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenil[...]

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6