Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı biber turşusu yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Kırmızı biberler, etli yapıları nedeniyle turşuda daha hızlı erime eğilimindedir. Bu sebeple, turşunun dayanıklılığını artırmak için salisilik asit veya aspirin kullanılması önerilir. Salisilik asit, sağlığa zararlı olmayan ve turşuların bozulmasını engelleyen bir maddedir. Aksi takdirde, turşuyu kısa sürede tüketmeyi planlıyorsanız, salisilik asit kullanmanıza gerek yoktur. Kırmızı biberin bol olduğu yaz aylarında, salça yapımının yanında turşusunu da yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tarifle turşuyu bir gün içinde tüketmeye başlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu tarifi denemeye hazır mısınız? Hadi, turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kırmızı Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır? Öncelikle turşuyu yapacağınız kavanozun dibine soyulmuş sarımsakları atın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak, ufak parçalar halinde doğrayın ve kavanoza yerleştirin. Doğradığınız maydanozları da karıştırın. Kavanoz dolduğunda, içine zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi ilave edin. Limon tuzunu eriterek ekleyin. Yaklaşık 1 çay bardağı suyun içinde aspirini veya salisilik asidi eritin ve turşu kavanozuna dökün. Eğer kavanozda hala boşluk varsa, bunu içme suyu ile tamamlayabilirsiniz. Ağzını kapattığınız kırmızı biber turşusunu sallayarak malzemelerin karışmasını sağlayın. İlk gün 3-4 defa, sonraki günlerde en az 1 defa sallamanızı öneririz. Çünkü turşu yaparken yağ kullandığımızdan, sirkeyle birlikte yağın kırmızı biberin içine işlemesi gerekmektedir. Bu turşunun en önemli özelliği hemen ertesi gün yenebilmesidir. Ancak bekledikçe tadının daha güzel olacağını da belirtelim. Eğer kırmızı biber turşusunu uzun süre bekletmeyi düşünüyorsanız, limon tuzu kullanmanız önemlidir. Ancak hemen tüketmeyi planlıyorsanız, limon tuzu kullanmayabilirsiniz. Hatta kışlık hazırladığınız turşular için yağ kullanmayabilir ve yeme esnasında yağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ayasun
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKırmızı biber turşusu yaparken salisilik asit veya aspirin kullanmış olan var mı? Tadında bir fark hissediliyor mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaAyasun, kırmızı biber turşusu yaparken salisilik asit veya aspirin kullanmak, uzun süre dayanıklılığı arttırmaya yardımcı olabilir. Ancak tadında hafif bir fark hissedilebilir. Bu fark, herkesin damak zevkine göre değişebilir. Bazı insanlar bu katkı maddelerinin tadını hiç fark etmezken, bazıları hafif bir acımsı veya kimyasal bir tat alabilir. Deneyerek kendi zevkinize göre karar verebilirsiniz.