Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.


Sirkesiz Turşu Malzemeleri

  • 6 Litre Su
  • 2 çay bardağı Tuz (Turşuluk tuz)
  • 2 Yemek kaşığı Toz şeker
  • 2 avuç nohut
  • 3 baş sarımsak
  • 2 3 adet Kereviz yaprağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Sirkesiz Turşu Nasıl Yapılır?


6 Litre suyu önceden güzelce kaynatıyoruz. Su soğuyana yakın tuz ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Su iyice soğuduktan sonra diğer malzemeleri dizmeye başlayın. Ben lahana biber ve salatalık turşusu yaptım. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kavanozlarda yaptım. Çünkü tüm sebzelerin olma süreleri farklı. Lahana 1 hafta 10 günde, biber salatalık gibi malzemeler 10-15 günü buluyor. Benim turşularım 15 gün içinde hazır oldular. Sıvı malzemeyi elimdeki kavanozlara ve yukarıda verilen tarife göre çoğaltarak yaptım. Malzeme diziminde her malzemeyi ekledikten sonra mutlaka sarımsak ve nohut ilave ediyorsunuz ve aralara kereviz yaprağı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde turşunuz çok lezzetli olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Afiyet olsun.

Sirkesiz Turşu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri v[...]

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık makinesinde turşu, belki de çoğu kişinin ilk defa duyduğu turşu tariflerinden biridir. Bulaşık makinesinde turşu olur mu demeyin, tarifimizi mutlaka deneyin. Öz[...]

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu, Lorlu biber turşusu genelde meze olarak tüketilen lezzetli turşulardan biridir. Diğer adı ciza olarak geçer. Genelde Yugoslav göçmenleri ve Arnavutlar[...]

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı, Turşu kelimesi bile ağzımızın sulanmasına yetiyor da artıyor. Yemeklerimizin yanındaki vazgeçilmez ve daimî misafirimiz olan onsuz pek anlamı [...]

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem g[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6