Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktadır. Bunun için istenilen türden sebzenin belirlenmesi yeterlidir. Limonla yapılan mor lahana turşusu hem renk açısından hem de lezzet açısından değişiklik arayanlara ideal bir seçenek sunmaktadır.


Limonla turşu yapımı için gerekli malzemeler

  • 3 adet limon
  • 1 adet orta boy mor lahana
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Bir adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı buğday
  • 1 litre su
  • Yeterli boyutta cam kavanoz

Limonla turşu yapımı nasıl yapılır?


Derin bir kap içerisinde tuz, üzüm sirkesi ve su eklenir. İçindeki tuz çözülene kadar karıştırılır. Başka bir kap içerisinde limonlar yıkanıp kabuklarıyla birlikte halka şeklinde doğranır. Biz tercihen mor lahana sebzesini sizlere sunmayı seçtik. Sizler istediğiniz bir sebze ile de limonla turşu yapımına başlayabilirsiniz. Mor lahana da temizlik aşamasından geçirilerek ince olarak kıyılır. Kavanozun en alt kısmına buğday konulur. Buğday eklenmesindeki amaç turşunun mayalanmasını sağlamaktır. Buna ek seçenek olarak da turşu hazırlanırken içerisine ekmek parçası koymanız da mayalanma sürecini hızlandıracaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra mor lahananın bir kısmı kavanoz içerisine bırakılır. Ardından limonlar düzgün bir şekilde dizilir. Defne yaprağı bu aşamada eklenir. Defne yaprağı, turşuya aromasını verecektir. Sonrasında tekrar mor lahana eklenir. Bu şekilde sırasıyla bu iki sebze kavanoz içerisine yerleştirilerek kapağı sıkıca kapatılır. Yaklaşık 2 hafta kadar bu turşu hiç açılmadan muhafaza edilmelidir. Süresi dolan turşuyu sofraların baş köşesine servis ettiğinizde mor renkli lahananın limon ile iç içe bekletilmesinden ötürü renginin koyu pembe tonlarına dönüşerek iştah açıcı bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz. Bu farklı limonla turşu yapımını bir an önce denemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Limonla Turşu Yapımı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula turşusu, Muşmula halk arasında töngel diye adlandırılır. Muşmula turşusu Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Birçok turşu çeşidi vardır. Turşuların her ç[...]

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli o[...]

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile tur�[...]

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye turşusu, bu turşuyu yaz aylarında fasulyenin bol olduğu dönemde yapmanızı tavsiye ederiz. Kış hazırlıklarına bunu eklemelisiniz. Ülkemizde özellikle Karadeniz[...]

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon turşu, belki de yapımı en kolay olan turşu çeşitlerinden bir tanesidir. Eskiden yemek amacıyla kullandığımız tüm salatalık tipleri ile turşu yapılmakta ike[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6