Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu, Tuz ve sirke karışımı ile birçok sebze ve meyveden yapılabilen, kışın sofralarımızda eksik etmediğimiz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşuların hazırlığına sonbahar mevsimi ile başlanır. Salatalıktan patlıcan kadar birçok sebze ve meyvenin turşusu yapılabilir ve kışın yapılan sıcacık yemeklerin yanında sunulabilir. Turşu tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler ve kışa hazırlık yapan bayanlar mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biri olan kırmızı biberin turşusu yapmayı hiç denediniz mi? Lezzetli mi lezzetli kırmızı biberlerin közlenmesi ile yapılan köz biber turşusu hem çok lezzetlidir hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Yapılışı da oldukça kolay olan köz biber turşusunu kahvaltıda bile tüketebilirsiniz. Közlenmiş biber turşusu marketlerden de temin edebilirsiniz Ancak evde yaptığınızın tadına asla uymayacaktır. Renkli bir turşu çeşidi olan köz biber turşusu için turşu kuracağınız kabı seçenek işe başlayabilirsiniz. Tarifimize geçelim. Kolay gelsin hanımlar.


Köz biber turşusu malzemeleri

  • 2 kg iri ve etli kırmızı biber
  • 3 baş sarımsak (Yaklaşık 15 diş)
  • 1 su bardağından biraz eksik üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu (İri tuz)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet 1 litrelik cam kavanoz

Köz biber turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle köz biber turşusu kurmak için satın alacağınız kırmızı biberlerin taze ve etli olmasına dikkat edin. İlk olarak kırmızı biberleri bir fırın tepsisine içerisine dizerek fırında ya da ocakta kor ateşte közleyebilirsiniz. Kırmızı biberler közlendikten sonra çekirdeklerini temizleyin ve kabuklarını soyarak dilerseniz sadece ikiye bölün dilerseniz de istediğiniz büyüklükte doğrayarak hazır edin. Ardından derin bir kâsenin içerisine sirke, tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra maydanozu yapraklarından ayıklayın, sarımsakların da kabuklarını soyduktan sonra sarımsakları 2-3 parçaya bölerek hazır edin. Ardından turşu kurmak için önceden ayarladığınız cam kavanozun içerisinde hazırladığınız sirkeli sostan 1 yemek kaşığı döküp üzerine bir iki kat közlenmiş biberleri yerleştirin ve son olarak üzerine sirkeli sostan ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yere kaldırın. Köz biber turşusunu 1 hafta kadar beklettikten sonra açıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Köz Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Güncel

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktadır. Bunun iç[...]

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve be[...]

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta turşusu, ilginç turşuları sevenlere bunu öneriyoruz. Bu turşu tarifini ister aperatif olarak tüketebilir, isterseniz turşu özleminizi giderebilirsiniz. Hiç merak [...]

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu ya[...]

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşudur. Ahlat meyve[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6