Hamilelikte Turşu Yemek Gebeliğin farklı süreçlerinde vücut, çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar ve bu ihtiyaçları aşerme olarak gösterir. Aşerme sadece gıdalara yönelik olmayabilir; örneğin, vücudunun demir ihtiyacı olan bir anne adayı toprak yemek isteyebilir. Bu aslında normal fizyolojik bir ihtiyaçtır. Ancak burada normal olan, anne adayının toprak yeme isteği değil, gebelik sürecinde demir ihtiyacının ortaya çıkması ve anne adayının farkında olmadan bu ihtiyacı karşılamaya çalışmasıdır. Turşu aşermek de vücudun birtakım mineral ve vitaminlere ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Hamilelikte turşu yemek isteği, anne adayının özellikle demir, çinko, potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısından desteğe ihtiyacı olduğunu gösterir. Çünkü turşu, doğal bir vitamin ve mineral deposudur ve bedenimiz bu vitaminleri nereden karşılayacağını doğal olarak bilmektedir. Hamilelikte Turşu Yemenin Yararları ve Zararları Hamilelik sırasında en çok merak edilen konular arasında "Hamilelikte turşu yemenin yararları ve zararları nelerdir?" ve "Hamilelikte turşu aşermek bebeğin cinsiyetini etkiler mi?" gibi sorular yer almaktadır. Bu sorulara kısaca cevap vermek gerekirse:
Bu yüzden hamilelikte turşu tüketirken dikkatli olmak ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Aşermeyi dengelemek için:
Hamilelikte Turşu Aşermek Bebeğin Cinsiyetini Etkiler mi? Bilimsel bir geçerliliği olmasa da bazı doktorlar, hamilelikteki beslenmenin bebeğin cinsiyeti üzerine etkisi olduğuna inanmaktadır. Anadolu'da yaygın olan batıl inanç ve yerel söyleyişlerde, tatlı gıdalar tüketen annelerin erkek çocuğu olacağı, ağırlıklı olarak ekşi gıdalarla beslenen anne adaylarının ise kız çocuk dünyaya getireceği söylenmektedir. Ancak bu iddiaları kanıtlayacak herhangi bir veri bulunmamaktadır. Turşu suyu aşermek de bebeğin cinsiyetinden çok vücudun doğal ihtiyaçlarının bir ürünüdür ve tüketime bağlı olarak bebeğin cinsiyeti değişmez. |