Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli turşusu, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinir hale geldikçe sofralardan eksik edilmeyecek bir lezzettir. Brokoli, lahanagiller ailesine ait olup, İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini almasa da en sağlıklı sebzelerin başında gelir. Yapılan araştırmalara göre brokoli, havuca nazaran daha faydalı bir sebze olarak belirlenmiştir. Brokoli salata, turşu ya da yemek şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Potasyum, kükürt, selenyum ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca B1 ve C vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. Brokoli her ne şekilde tüketilirse tüketilsin sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur.

Brokolinin Sağlığa Faydaları

  • Cilt sağlığını korur.
  • Saç sağlığı üzerinde faydaları vardır.
  • Kanseri engelleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Kalp sağlığı için önemli bir besindir.
  • Sinir sisteminin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar.
  • Diyet listeleri ve kilo vermek için ideal bir sebze türüdür.
  • Kan basıncını düzenleyici özelliği vardır.
  • Göz sağlığını korur.
  • Kemik sağlığı ve kansızlık üzerinde olumlu etkileri vardır.

Brokoli Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane brokoli
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1,5 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar tuz

Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu için kullanılacak kavanozun dibine nohutlar atılır. Sarımsağın kabukları soyulur. Brokoli yıkanarak ufak ufak çiçeklere ayrılır. Havuç yine yıkandıktan sonra boyutuna göre bölünür. Nohutların üzerine sarımsaklar, brokoli ve havuç yerleştirilir. Yeteri kadar tuz yeteri kadar suyun içine alınır. Hazırlanan tuzlu su, limon tuzu ve sirke malzemelerin üzerine dökülür. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak birkaç defa ters düz edilir. Yapım aşaması tamamlanan turşu serin bir yerde muhafaza edilir. 15 gün bekletildiğinde brokoli turşusu sofralarınızı şenlendirmek için hazır olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Safir

12 Temmuz 2024 Cuma

Brokoli turşusunu denemeyi düşünüyorum ama sizce brokoli gerçekten havuçtan daha faydalı mı? Bu kadar sağlıklı olduğu söyleniyor, denemeye değer mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Safir, brokoli ve havuç ikisi de çok sağlıklı sebzeler ve her biri farklı besin değerlerine sahip. Brokoli, C vitamini, K vitamini ve lif açısından zengin olmasıyla dikkat çekerken, havuç da beta-karoten ve A vitamini içeriğiyle öne çıkıyor. Hangisinin daha faydalı olduğu, aslında neye ihtiyacınız olduğuna bağlı. Brokoli turşusunu denemek kesinlikle ilginç bir deneyim olabilir ve sağlığınıza katkı sağlayabilir!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri