Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. Brokoli lahanagiller ailesine ait olan ve İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini alamamış olsa da en sağlıklı sebzelerin başında gelir. Yapılan araştırmalara göre brokoli havuca nazaran daha faydalı bir sebze olarak belirlenmiştir. Brokoli salata, turşu ya da yemek şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Potasyum, kükürt, selenyum ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca B1 ve C vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. Brokoli her ne şekilde tüketilirse tüketilsin sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Cilt sağlığını korur, saç sağlığı üzerinde faydaları vardır. Kanseri engelleyici etkisi bulunmaktadır, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Brokoli sinir sisteminin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar. Diyet listeleri ve kilo vermek için ideal bir sebze türüdür. Kan basıncını düzenleyici, göz sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır. Kemik sağlığı ve kansızlık üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Brokoli turşu yapımında kullanıldığında tercih edilen brokolinin titizlikle seçilmesi önemlidir. Mevsiminde ve tazeliğini koruyan brokoli temin edilmelidir. Turşu için seçilen brokoli tam olarak olgunlaşmamış olursa daha iyi olur. Tomurcukları henüz ufak, açık yeşil renkte olanları turşu yapımı için daha uygundur.


Brokoli Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 tane brokoli
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1,5 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yeteri kadar tuz

Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?


Turşu için kullanılacak kavanozun dibine nohutlar atılır. Sarımsağın kabukları soyulur. Brokoli yıkanarak ufak ufak çiçeklere ayrılır. Havuç yine yıkandıktan sonra boyutuna göre bölünür. Nohutların üzerine sarımsaklar, brokoli ve havuç yerleştirilir. Yeteri kadar tuz yeteri kadar suyun içine alınır. Hazırlanan tuzlu su, limon tuzu ve sirke malzemelerin üzerine dökülür. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak birkaç defa ters düz edilir. Yapım aşaması tamamlanan turşu serin bir yerde muhafaza edilir. 15 gün bekletildiğinde brokoli turşusu sofraları şenlendirmek için hazır olur.

Afiyet olsun.

Brokoli Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu, sonbahar aylarında hazırlanan ve kış, ilkbahar aylarında tüketilen bir turşu türüdür. Hazırlık aşaması diğer turşu çeşitlerinin aynısıdır. Besin[...]

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. B[...]

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze fasulye turşusu, özellikle Karadeniz de yapılan bir turşudur. Özellikle taze fasulye veya diğer adıyla yeşil fasulye turşusu ikram edilirken yanında bir dilim de mı[...]

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme[...]

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula turşusu, Muşmula halk arasında töngel diye adlandırılır. Muşmula turşusu Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Birçok turşu çeşidi vardır. Turşuların her ç[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6