Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu

Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yaz aylarında acı biberler daha uygun fiyatlara temin edilebilirken, kış geldiğinde hem fiyatlar yükselir hem de biberler sağlıklı olmaz. Bu ihtiyacınızı acı biberleri turşu yaparak giderebilirsiniz. Bu yazımızda, Jalapeno biberi kullanarak acı biber turşusu yapımını detaylı bir şekilde anlatacağız. Jalapeno biberleri, bazı yörelerde balık biberi olarak da bilinir ve oldukça acıdır. Turşuyu küçük, yarım kiloluk kavanozlara hazırlayacağız ki birini yerken diğeri de bozulmamış olsun. Kışlık hazırlıklarınıza acı biber turşusunu da ekleyin. Siz acı biber yemeseniz bile, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Şimdi birlikte turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Acı Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 800 gram Jalapeno biber
  • 2 çay bardağı sirke
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 diş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • 3 tatlı kaşığı kalın tuz
Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Acı biberlerin tohumları çıkarılmadan halka şeklinde doğranmalıdır. Bu, biberlerin kalın olması nedeniyle turşunun daha çabuk olmasını ve yemesinin daha kolay olmasını sağlar. Uzun süre beklemek isterseniz, acı biberleri bütün olarak da kullanabilirsiniz.

İki turşu kavanozunun dibine üçer tane soyulmuş sarımsağı atın. İsterseniz sarımsakları iri doğrayarak da kullanabilirsiniz. Nohutları da paylaştırarak kavanozlara ekleyin. Doğradığınız acı biberleri kavanozlara sıkıca doldurun. Kalın tuzu ikiye bölerek kavanozlara ekleyin. Aynı şekilde sirkeyi ve toz şekeri de pay ederek kavanozlara koyun. Daha sonra üzerine kaynar su koyarak kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Sıcak su, turşunun erimemesini sağladığı gibi, kavanozun vakumlanarak turşunun uzun süre muhafaza edilmesine yardımcı olur.

Şimdi turşu kavanozlarını ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekletin. İyice soğuduktan sonra, kavanozları güneş ışığı almayan bir yere kaldırın. Yaklaşık 1 hafta sonra acı biber turşusu yemeye hazır hale gelir. Bu turşu tarifini diğer acı biberler ile de yapabilirsiniz. Süs biberi de oldukça güzel sonuç verir. Ancak turşunuzun acı olduğunu unutmayın ve fazla miktarda tüketmemeye özen gösterin. Fazla tüketim iştah açabilir ve kilo almanıza yol açabilir, ayrıca mideye zarar verebilir. Her şeyin azının karar olduğunu unutmayalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?