Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Son zamanlarda kırmızı havuç turşusunun oldukça lezzetli olduğunu sıkça duyar oldum. Misafirlikte sofrada yer aldığında tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de onayladım. Pazardan alışveriş yaparken kırmızı havuçları görünce turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın aldım. Özellikle kısırı benim gibi çok sevenlerdenseniz, bu turşu kısırın yanında mükemmel gidiyor. Bu turşuyu ilk defa yapmama rağmen oldukça başarılı bir sonuç elde ettim. Kırmızı havuç turşusu gerçekten harika oldu. Bu turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir husus, eldiven kullanmanızdır. Aksi takdirde elleriniz kıpkırmızı olur. Şimdi bu lezzetli kırmızı havuç turşusunun nasıl yapıldığını anlatmak için tarifine geçelim.

Kırmızı Havuç Turşusu Malzemeleri

  • İki kilo kırmızı havuç
  • Bir baş sarımsak
  • Üç demet kereviz yaprağı
  • Bir şişe elma sirkesi (Üzüm sirkesi de olabilir)
  • Bir yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu ve bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzını hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan bekletin ve turşuyu serin bir yerde muhafaza edin. Bir hafta sonunda turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Turşunun daha lezzetli olması için kaliteli sirke kullanmaya özen gösterin.
  • Turşunun rengini korumak için kavanozları karanlık bir yerde muhafaza edin.
  • Turşu yapımında kullanılan malzemelerin temiz ve hijyenik olmasına dikkat edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?