Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kırmızı havuçları görünce alıp turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın alarak pazar alışverişimi tamamladım. Özellikle de kısırı benim gibi çok sevenlerden iseniz bu turşu kısırın yanında mükemmel gidiyor. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum ben bu turşuyu ilk defa yapanlardan biri olmama rağmen gayette başarılı bir sonuç elde ettim. Kırmızı havuç turşusu bir harika oldu gerçekten. Bu turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken şey eldiven kullanmanızdır. Eğer ki kullanmazsanız eliniz kıpkırmızı olur benden söylemesi. Şimdi bu lezzetli kırmızı havuç turşusu nasıl yapılır bunu anlatmak için tarifine geçelim.


Kırmızı Havuç Turşusu Malzemeleri

  • İki kilo kırmızı havuç
  • Bir baş sarımsak
  • Üç demet kereviz yaprağı
  • Bir şişe elma sirkesi (Üzüm sirkesi de olur)
  • Bir yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir yemek kaşığı toz şeker

Kırmızı Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi de unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan beklemeniz gerekecek ve turşuyu serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekecektir. Bir hafta sonun da turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kırmızı Havuç Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Güncel

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula turşusu, Muşmula halk arasında töngel diye adlandırılır. Muşmula turşusu Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Birçok turşu çeşidi vardır. Turşuların her ç[...]

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu, sirke veya sadece tuzlu suyla elde edilen karışım ile bir müddet bekleme aşamasıyla oluşturulan lahana ve havuç sebzeleri ile yapılan reaksiyon ge�[...]

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu, Zeytinin anavatanı Mezopotomya"dır, Dünyanın diğer bölgelerine buradan yayılmıştır, binlerce yıldır Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan zeytin, in[...]

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman sakla[...]

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu biber turşusu, turşular geleneksel kış hazırlıkları arasında yer alan ve sofralarımızda olmazsa olmaz dediğimiz besinlerimizden biridir. Günümüzde çok sayıda [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6