Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişastası ile değişik yemeklere konularak sağladığı lezzet ile sevilen bir besin olma özelliği taşır. Mısır turşusu da yemekler ile yenilen sağlıklı bir salata çeşididir. Mısır turşusu imalı için birkaç püf noktası bulunmaktadır.


Mısır Turşusu Malzemeleri

  • 15 ve 20 adet kadar olgunlaşmamış süt mısırı.
  • 1 litre kadar içme suyu.
  • 4 çorba kaşığı kadar kaya tuzu.
  • 1 çay kaşığı kadar limon tuzu.
  • 2 çorba kaşığı kadar üzüm sirkesi.
  • 2 litrelik olan vakumlu kavanoz.

Mısır Turşusu Nasıl Yapılır?


Süt mısırlar koçanlarından ayrılarak bol su ile yıkanır. Fazla iri olan mısırlar iki veya üç eşit parçaya bölünebilir. Ayrı bir kap içinde içme suyu, kaya tuzu ve limon tuzu karıştırılarak homojen olan bir turşu suyu meydana gelir. Kavanozun içine mısırlar dik olacak biçimde düzgün bir şekilde dizilir. Mısırlar asla üst üste gelmemeli ve tek sıra mısır boyu, kavanozun boyu ile eşit olacak biçimde olmalıdır. Bütün mısırlar kavanoza konulmasının ardından üstüne turşu suyu ve sirke konularak vakumlu kapağı kapatılır. Bu biçimde serin ve güneş ışığı almayan bir yerde 15 gün kadar bekleyen mısır turşusu yenilmeye hazır bir duruma gelir. Kapağı açılmasının ardından 2 veya 3 hafta içerisinde yenilmelidir.

Mısır Turşusu Yorumları

soru

Terim

08 Ekim 2018 Pazartesi

Mısırı yaz kış tüketmek istiyorum kışın hep marketten filan konserve alıyorum. Biraz maliyetli oluyor ama yappacak birşey yok. Bunu yazın ucuz alıp turşusunu yapsam kışın mısır isteğimi karşılayacak lezzette olur mu?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenil[...]

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates turşusu, ülkemizde insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Turşu türleri arasında oldukça yaygın olan bu turşu türü, özellikle yaz [...]

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze fasulye turşusu, özellikle Karadeniz de yapılan bir turşudur. Özellikle taze fasulye veya diğer adıyla yeşil fasulye turşusu ikram edilirken yanında bir dilim de mı[...]

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında kullanılmaktadır[...]

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz lahana turşusu, Turşu çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bekletilerek uzun süre bozulmadan bekletilebilecek hale getirmektir. He[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6