Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber turşusu, sanırız evinde bu turşuyu yapmayan, sevmeyen yoktur. Biber turşuya yakışan malzemelerden biridir. Acısıyla, tatlısıyla her türünden turşu yapabilirsiniz. Bu vereceğimiz turşu tarifinde, turşu suyunu bile değerlendirebilirsiniz. Biberleri tüketin, turşu suyunu salata sosu olarak kullanın. İnanın oldukça lezzetli oluyor. Verdiğimiz malzemelerle 1 litrelik bir kavanoza tuşu kurabilirsiniz. Turşuyu yapacağımız biberleri acı olanlardan tercih ettik. Seviyorsanız sizlerde böyle yapabilirsiniz. Her zaman elinizin altında kolayca bulacağınız biberlerle turşunuzu hazırlayabilirsiniz. İster kışlık olarak, isterseniz yazın yaparak hemen tüketebileceğiniz turşuyu birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Biber turşusu için gerekli malzemeler

  • 400 gram acı yeşil biber
  • 1 çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4-5 adet tane karabiber

Biber turşusu nasıl yapılır?


İlk önce biberleri biraz sirkeli suyun içinde bekleterek, alt kısımlarını kesin. Bunları 1 litrelik turşu kavanozuna sıkıca yerleştirmeye başlayın. Eğer biberler yeni toplanmış çok taze olursa, kavanozun içine sığmaz. Bu nedenle böyle biberleri 1 gün kadar dışarıda bekleterek biraz yumuşatın. Kavanozun içine daha rahat yerleştirebilirsiniz.

Bir kâsenin içinde zeytinyağını, limon suyu, sirke, tuz ve toz şekeri karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı yerine çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Ancak sonradan turşu suyunu salata sosu olarak değerlendirmek isterseniz, zeytinyağını tavsiye ederiz. Üzerine tane karabiberleri de atın. Daha sonra karışımı kavanoza biberlerin üzerine dökün. Sıkıca kapağını kapattığınız biber turşusu 10 gün kadar güneş almayan bir yerde bekletin. Hava serin olursa, turşunuz ancak 15 günde olur. Bu süreden sonra biber turşusu tüketilebilir.

Afiyet olsun.

Biber Turşusu Yorumları

soru

Nazlıcan

08 Ekim 2018 Pazartesi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte turşu hazırlığı başlıyor. Eşim ve ben biber turşusu oldukça çok seviyoruz. Ancak ne yaptıysak bir türlü hazır turşu lezzetine ulaşamadık. Acaba biber turşusu daha lezzetli ve güzel olması için hangi malzemeleri turşu suyuna koyulmalıdır? Ayrıca biber turşusu limon suyunla mı yoksa sirkeyle mi yapılır?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli biber turşusu gerek görselliği ile gerekse tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Peynirli biber turşusu farklı ülkelerde farklı isimler ile anılan kahvaltıda, yemekl[...]

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil domates turşusu, yazın kızarmadan toplanan domateslerle yapılıyor. Evinizin, yazlığın bahçesinden topladığınız ya da pazardan satın aldığınız yeşil domate[...]

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok y[...]

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut biber turşusu; Kışa girerken turşular tüm hanımların hazırlıklarından biridir. Özellikle biber turşuları pilavlarla, çorbalarla, nohut ve kuru fasulyenin yan�[...]

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşudur. Ahlat meyve[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6