Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil domates turşusu, yazın kızarmadan toplanan domateslerle yapılıyor. Evinizin, yazlığın bahçesinden topladığınız ya da pazardan satın aldığınız yeşil domateslerle harika turşular hazırlayabilirsiniz. Eğer domatesleri iri olursa, bunları dörde bölerek turşuyu yapabilirsiniz. Küçük boyda olanları bütün olarak kurabilirsiniz. Ancak domateslerin üzerine yine de kürdanla delikler açmalısınız. Bu yöntemi büyük olanlara da uygulayabilirsiniz. Ancak domatesler turşuda oldukça geç olgunlaşır. Hemen yeşil domates turşusunu yemeyi düşünüyorsanız, böyle de yapabilirsiniz. Yeşil domatesler hazırsa, hemen turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Yeşil domates turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 kg çeri domates büyüklüğünde yeşil domates
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 litre kaynamış sıcak su
  • 1 avuç nohut
  • 3 yemek kaşığı kalın tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 baş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yeşil domates turşusu nasıl yapılır?


Turşuyu hazırlamak için öncelikle 2 adet 1 kiloluk kavanoz hazırlamalısınız. Daha sonra 1 litre sıcak suyu alabilecek geniş bir kabı hazırlayın. İçine toz şekeri, kalın tuzu, limon suyu ve sirkeyi koyun. Unları sıcak su ile karıştırın. Malzemeler içinde eriyince suyu soğuması için bekletin.

Bu arada kavanozların dibine nohutları paylaştırın. Küçük yeşil domatesleri birkaç yerinden kürdanla delerek kavanozlara yerleştirin. Eğer domatesler daha büyükse dörde bölebilirsiniz. Sarımsakları da ayıklayarak, kavanozlara pay edin. Hazırladığınız turşu suyunu da iki kavanoza koyun. Üzerlerine dereotu koyarak, elinizle hafifçe bastırın. Kavanozları sıkıca kapatarak, güneş almayan serin bir yerde en az 10 gün bekletin. Daha sonra 1 hafta 10 gün içinde yeşil domates turşusu yenecek kıvamda olgunlaşacaktır. Kış hazırlığınıza en güzel turşuyu yaptınız.

Afiyetle tüketin.

Yeşil Domates Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı lahana turşusu, tantuninin, dönerin, çiğ köftenin ve ızgaraların yanına en çok yakışan turşudur. Yapması ve malzeme ucuzluğuyla oldukça tercih edilmektedi[...]

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık turşu, sadece belli bölgelerde değil, ülkemizin her bölgesinde en çok yapılan turşu türüdür. Tarihi oldukça ski zamanlara dayanan bu turşu türü, yapılı�[...]

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı pancar turşusu, ana vatanı Akdeniz olarak bilinen pancar ıspanakgiller ailesine mensuptur. Pancar kendine has kırmızı renkli bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu[...]

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mutlaka denem[...]

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve ar[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6