Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günümüze gelen kadar oldukça geliştirilmiş ve artık faydaları için tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Bu turşu hem kırmızı pancardan hem de beyaz pancardan yapıldığı için sofralarda kattığı lezzetin yanında güzel bir görüntüde yaratmaktadır. Pancar turşusunun insan vücudu üzerinde çok büyük etkileri bulunmaktadır. Özellikle bu turşunun soğuk kış aylarında bol bol tüketilmesi ile turşudan çok büyük faydalar görebilirsiniz. Bu turşuyu en çok yemesi gereken kişiler çocuklardır. Günümüzde birçok market ya da turşu satan işyerleri bulunmaktadır. Bu nedenle birçok kişi de pancar turşusunu yapmak yerine bu gibi satış noktalarından pancar turşusunu hazır olarak satın alırlar. Fakat bu durumda pancar turşusunun faydasından daha çok zararı vardır. Çünkü pancar turşusu üreten birçok firma, bu turşular içerisine koruyucu olması için birçok madde eklerler. Bu maddeler ise içeriğinde birçok kimyasal bulundurduğu için zamanla özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda çok büyük zararlara neden olur. Bu nedenle pancar turşusunu evde yaparak bu gibi kimyasal madde zararlarından kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.


Pancar turşusunun faydaları nelerdir?

  • Pancar içerisinde A vitamininden K vitaminine kadar birçok farklı vitamin bulunur. Bu nedenle vitamin eksikliği sorunu olan insanlar pancar turşusu ile tüm bu vitaminleri pancarın mevsimi olmasa bile pancar turşusundan olabilirler. Bu durumun yanı sıra bol bol karbonhidrat, magnezyum ve karoten içeren pancar turşusu sizleri oldukça tok tutacaktır.
  • Pancar turşusunun yapılışında kullanılan sirke ise kişilerde sindirim sistemini düzenleyerek kişilerdeki sindirimin çok daha düzenli olmasını sağlar. Bu sayede daha hızlı sindirim yaparak birçok sorundan korunabilirsiniz.
  • Tansiyon hastalığında pancar turşusu, çok büyük etkiler göstermektedir. Bu nedenle tansiyon hastaları günlük olarak pancar turşusu tüketebilir.
  • Pancar turşusu faydaları arasında en önemli faydalarından biri ise kan basıncını düşürmesidir. Bu sayede hiper tansiyonunuzu hızlı bir şekilde azaltabilirsiniz. Bu faydaların haricinde pancar turşusu, kişilerde sayılamayacak kadar çok fayda sağlamaktadır.
  • Son olarak belirtmek isterim ki pancar turşusu, kişilerde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok büyük etkiler yapmaktadır. Bu nedenle en çok çocukların tüketmesi gereken bir yiyecektir. Bu durumun yanı sıra kişilerde güçlenme ve kuvvet üzerinde çok büyük faydası vardır. Bu nedenle pancar turşusunu, bol bol tüketin. Bunun için pancar turşusunu düzenli olarak ve devamlı olarak tüketmelisiniz.

Pancar Turşusu Malzemeleri

  • Bir kg kırmızı ya da beyaz pancar,
  • Bir çorba kaşığı toz şeker,
  • Birkaç diş sarımsak
  • Bir miktar su
  • Bir su bardağı sirke,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle pancarı küçük parçalara ayırın ve bir düdüklü tencereye alın. Pancarın üzerine ise elimizde bulunan sirkenin bir çay bardağını ekleyin. Sirke üzerine ise elimizdeki toz şekeri ekleyelim ve ardından tuzu da ekleyelim. Son olarak da iki diş sarımsak ile suyu ekleyerek bol bol pişiriniz. Tam olarak pişen pancarları bir kavanoza alarak üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi de ekleyelim. Bu sirke üzerine ise pancarları kaynattığınız suyu ekleyin. Bu şekilde pancar turşusunun ağzını sıkı sıkı kapatın ve hava almasını önleyin. Bu şekilde en az 1 hafta boyunca bekleterek turşunuzu yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Pancar turşusu, serin ortamda ve güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Böylesine kolay bir şekilde yapılan pancar turşusunu sizlerde yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.

Pancar Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu: Acı domates turşusu, çok beğenilerek yenen bir mezedir. Ezme şeklinde yapıldığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını [...]

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstün[...]

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler ha[...]

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil domates turşusu, yazın kızarmadan toplanan domateslerle yapılıyor. Evinizin, yazlığın bahçesinden topladığınız ya da pazardan satın aldığınız yeşil domate[...]

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı, Turşu kelimesi bile ağzımızın sulanmasına yetiyor da artıyor. Yemeklerimizin yanındaki vazgeçilmez ve daimî misafirimiz olan onsuz pek anlamı [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6