Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu

Turşuları yazın yapamadım diye üzülmeyin. Kış sebzesi olan karnabahar ile kışın bile güzel bir turşu hazırlayabilirsiniz. Bu faydalı sebzenin yemeğini, kızartmasını, haşlamasını yaptığınız gibi, turşusunu yapmayı da alışkanlık haline getireceksiniz. Gerçekten lezzetli bir turşu oluyor. Özellikle turşuyu tarife göre hazırlayıp, tuzu, ekşisi, çıtırlığı tam kıvamında olursa, kışın en sevdiğiniz turşulardan biri olacak. Vereceğimiz malzemelerle 3 litrelik bir turşu kavanozunu doldurabilirsiniz. Karnabahar bedensel yorgunluğunuzu aldığı gibi zihinsel yorgunluğunuzu da gideren bir sebzedir. Bunun yanında sinirleri güçlendirir, beyin çalışmasını düzenler. Özellikle şeker hastalarına ve romatizma hastalığı olanlara tavsiye edilir. Bu nedenle karnabaharı çeşitli şekillerde tüketmeyi denemelisiniz. Kışın karnabahar turşusu bu alternatiflerden biridir. Dilerseniz turşumuzu birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Karnabahar Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 4 yemek kaşığı kaya tuz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı sirke
  • 4 su bardağı su
  • 1 baş sarımsak
Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle turşuyu kuracağınız suyu, kaya tuzuyla karıştırarak hazırlayın. Bu karışımı ocakta kaynatın. Daha sonra soğuyunca içerisine sirkeyi ekleyin ve karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük dallarına ayırın. Büyüklüklerini istediğiniz gibi ayarlayın. Daha sonra bol suyla yıkayıp, kevgirde suyunu süzdürün. Havuçları soyun ve yıkayın. Bunları da verev olarak dilimleyin. Sarımsakları ayıklayın. Tüm bu malzemeleri turşuyu kuracağınız kavanozun içine doldurun. Üzerine hazırladığınız sirkeli karışımı dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, güneş ışığı görmeyen bir yere kaldırın. Karnabahar turşusu yaklaşık 15-20 gün sonra tam olarak hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Karnabahar turşusu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İlk olarak, kullanacağınız suyun temiz ve mümkünse klorsuz olması turşunun lezzetini artıracaktır. Ayrıca, turşu kavanozunu tamamen doldurmamak ve içinde biraz boşluk bırakmak, fermente sürecinde oluşacak gazların dışarı çıkmasını kolaylaştırır. Turşuyu daha lezzetli hale getirmek için, içine birkaç adet defne yaprağı veya tane karabiber ekleyebilirsiniz. Karnabahar turşusu, serin ve karanlık bir yerde saklandığında daha uzun süre dayanır ve lezzetini korur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri