Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu; Turşularımı yazın yapamadım diye üzülmeyin. Kış sebzesi olan karnabahar ile kışın bile güzel bir turşu hazırlayabilirsiniz. Bu faydalı sebzenin yemeğini, kızartmasını, haşlamasını yaptığınız gibi, turşusunu yapmayı da alışkanlık haline getireceksiniz. Gerçekten lezzetli bir turşusu oluyor. Özellikle turşuyu tarife göre hazırlayıp, tuzu, ekşisi, çıtırlığı tam kıvamında olursa, kışın en sevdiğiniz turşulardan biri olacak. Vereceğimiz malzemelerle 3 litrelik bir turşu kavanozunu doldurabilirsiniz. Karnabahar bedensel yorgunluğunuzu aldığı gibi zihinsel yorgunluğunuzu da gideren bir sebzedir. Bunun yanında sinirleri güçlendirir, beyin çalışmasını düzenler. Özellikle şeker hastalarına ve romatizma hastalığı olanlara tavsiye edilir. Bu nedenle karnabaharı çeşitli şekillerde tüketmeyi denemelisiniz. Kışın karnabahar turşusu bu alternatiflerden biridir. Dilerseniz turşumuzu birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Karnabahar turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 4 yemek kaşığı kaya tuz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı sirke
  • 4 su bardağı su
  • 1 baş sarımsak

Karnabahar turşusu nasıl yapılır?


Öncelikle turşuyu kuracağınız suyu kalın tuz koyarak karıştırın. Bunu ocakta kaynatın. Daha sonra soğuyunca içine sirkeyi karıştırın. Bu arada karnı baharı küçük dallarına ayırın. Büyüklüklerini istediğiniz gibi ayarlayın. Daha sonra bol suyla yıkayarak, kevgirde suyunu süzdürün. Bu arada havuçları soyun ve yıkayın. Bunları da verev olarak dilimleyin. Sarımsakları ayıklayın. Bunların hepsini birden turşuyu kuracağınız kavanozun içine doldurun. Üzerine hazırladığınız sirkeli karışımı dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, bunu güneş ışığı görmeyen bir yere kaldırın. Karnabahar turşusu yaklaşık 15-20 gün sonra tam olarak hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Karnıbahar Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Özellikle ha[...]

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlı[...]

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstün[...]

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklind[...]

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu, Kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen b[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6