Süs Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Süs Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle net olarak acıdır ya da tatlıdır diyemeyiz. Oldukça yaygın olarak kullanılan süs biberi turşusu hemen hemen her yemeğe yakışsa bile özellikle ülkemizin neredeyse milli yemeklerinden biri olan çiğ köftenin yanına çok yakışır. Bu nedenle gittiğiniz her çiğ köftecide süs biberi turşusunu bulabilirsiniz. Aslında günümüzde süs biberi turşusunu seven insan bu turşuyu yapmayı bilmediği için hazır olarak yapılmış makine turşularından alır. Elbette hazır olarak aldığınız süs biberi turşusu da istediğiniz tadı sizlere verecektir. Fakat bu turşuyu kendiniz yaparsanız ve kendi emeklerinizi lezzete dönüştürürseniz, istediğiniz lezzetlerden bile fazlasını elde edebilirsiniz. Şimdi süs biberi turşusu nasıl yapılır ve yapılışı sırasındaki inceliklerine değinerek bu mükemmel lezzetin evde yapılış tarifini sizlerle paylaşacağım. Bu turşu içerisinde kullanılacak olan sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz.


Süs Biberi Turşusu Malzemeleri

  • Bir kg kadar süs biber,
  • İki baş sarımsak,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir miktar limon tuzu,
  • Bir miktar sirke,
  • Son olarak iki yemek kaşığı kadar tuz

Süs Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle biberleri çok temiz bir şekilde yıkayın ve sap kısımlarını teker teker temizleyin. Bu şekilde bir kap içerisine su doldurun ve süs biberlerinin tümünü suyu içerisine bırakın. Bu şekilde biberler su içerisinde daha canlı duracaktır. Bu sırada sizlerde sarımsakların dış kısımlarını temiz bir şekilde ayıklayın ve tüm sarımsağı küçük küçük doğrayın.

Bir diğer işlemde ise bir karıştırma kabı içerisine bir küçük şişe sirkeyi aktaralım ve içerisine bir miktar toz şeker ekleyerek iyice erimesi için karıştıralım. Bu arada belirtme isterim ki şeker eriyene kadar iyice karıştırmalısınız. Şeker eridikten sonra ise şekerli sirke içerisine limon tuzunu da ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edin. Limon tuzu da eridikten sonra ayrıca içerisine turşuluk normal tuz ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin. Bir süre karıştırdıktan sonra tuz da eriyecektir. Artık süs biberi turşusu içerisinde kullanacağınız turşu suyu hazır.

Artık turşu suyumuzda hazır olduğuna göre artık bir cam kavanoz içerisine yavaş yavaş malzemelerimizi dizelim. Öncelikle kavanozun dip kısımlarına bira sarımsak ekleyelim. Daha sonra sarımsakların üzerine de bir miktar süs biberlerini dolduralım. Tabi ki süs biberlerini eklerken ara ara sarımsakları da eklemeyi unutmayın. Tüm biberleri düzdükten sonra da artık sirkeli suyu yavaş yavaş kavanoza biberlerin üzerine doldurabilirsiniz. Bazı insanlara sadece sirke suyu ağır gelebilir. Sizlere de ağır geliyorsa isteğe bağlı olarak bu turşu içerisine bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Son olarak elinizde kalan sarımsakları da en üst kısma koyarak bu kavanozların hava almaması için havayı çıkararak kapağını sıkı sıkı kapatın. Bu şekilde güneş ışı görmeyen bir yerde muhafaza edin. Bu şekilde en az iki hafta boyunda bu kapağın açılmaması gerekir.

Afiyet olsun.

Süs Biberi Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu, Turşunun Türk mutfağın da önemli bir yeri vardır. Geleneksel olarak her mutfakta bulunur ve tüketilir. Özellikle kış ayların da yapılır, her yemeğin yan�[...]

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal turşusu, Sivas yöresine ait bir turşu çeşididir. Yapılışı da oldukça zahmetlidir. Dal turşusunu her zaman yapmak mümkün değildir. Pancarın yetişip toplandığı[...]

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu, sonbahar aylarında hazırlanan ve kış, ilkbahar aylarında tüketilen bir turşu türüdür. Hazırlık aşaması diğer turşu çeşitlerinin aynısıdır. Besin[...]

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya biber turşusu: Kapya biber ile hazırlanan bu turşu herkes tarafından sevilen bir turşudur. Sofralarda görsel olarak da güzel bire görüntü oluşturur. Eşsiz bir lez[...]

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve be[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6