Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri vardır. Bayanların kâbusu akne oluşumunu da yok eder. Kan akışını hızlandırır en mühim yararı ise akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede nihai derece gösterişli olmasıdır. Enerji verdiğini ve yağ yakılmasını hızlandırdığını da turşusunun yararlar listesine ekleyebilirsiniz.

Alyuvarların oluşmasında gösterişli olan en kuvvetli kan düzelticilerinden biridir. Havuç suyuyla yarısı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, gün içerisinde 400 gram kadar içildiğinde alyuvarların sayısını kısa sürede yükseltir. Damarlarda bir araya gelen mineral kalsiyumu en güzel eritebilen de yeniden pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safra kesesini temizler. Şişlik olan bölgelere sarılırsa, şişkinlikleri indirir.


Sıcak Suyla Kurulan Acı Ucu Keskin Biber Turşusu


Malzemeler (Bir litrelik konserve kavanozu amacıyla)
  • 1 litrelik konserve kavanozunun aldığı denli ucu keskin biber (Tahmini 350 gr)
  • 3-4 iri diş sarımsak
  • 1 minik çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1,5 çorba kaşığı taş veya deniz tuzu
  • Yeteri denli su
  • 4-5 dal maydanoz veya kereviz yaprağı

Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Turşu yapacağınız biberleri güzelce yıkayıp yayvan bir kaba koyun. En az bir gün süresince açıkta bekletin. Bu şekilde biberler yumuşayacak ve ek olarak bu şekilde daha az kaplayacak. Sarımsakları soyup irice doğrayın. Yarısını kavanozun dibine koyun. Biberlerin sap kısımlarını çıkarın. Ortada kısımlarından bıçakla delin. Kavanoza sıkı yerleştirin. Üstelik elinizle üzerine bastırın. Dışarıda yumuşatma amacıyla biberler kırılıp ezilmeyecek. Aralara olan sarımsakları eklemeyi unutmayın. En üstüne maydanozları yerleştiriniz. Sirkeyi kavanoza dökün. Üzerini tamamlayacak denli da su doldurun. Başka bir deyişle kavanoz ne denli alıyorsa. Kavanozdaki su ve sirke karışımını minik bir tencereye geriye boşaltın. Bunu su ve sirke karışımı artmasın, tam ölçüsünde olsun diye yapıyoruz. Su ve sirke karışımın içerisine tuzu atıp kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımı biberlerin üzerine döküp oyalanmadan kaynamış suda beklettiğiniz kapağını kapatın. Birkaç saat içerisinde biberler sıcak olan suyun tesiriyle sararmaya başlayacaktır. 1 hafta ardından turşumuz yenmeye hazırdır. Afiyet şifa olsun.

Biberiye Turşusu Yorumları

soru

ahmet soyerli

06 Ekim 2016 Perşembe

tarif için çok teşekkür ederim ama lütfen acil olarak kompozisyon dersi alın. cümle başları mersine giderken cümle sonları tersine gidiyor. anlaşılması zor bir metin yazmışsınız.

Cevap yaz
cevap

Haliddin

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Makalede cümle başi ve sonu biberiye turşusu ve diğer turşu çeşitlerini anlatmakta fakat arada gelisme bölümünde birden kirmizi pancar ve havuç suyuna yönelim olmuş buda makalenin yapısını tamamen karışık bir hale sokmuş. Her makalede dikkat edilmesi gereken ana konudan asla satmamaktır. Böylelikle okuyan insanlar istedikleri konu hakkında bilgiye sahip olur

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler ha[...]

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya biber turşusu: Kapya biber ile hazırlanan bu turşu herkes tarafından sevilen bir turşudur. Sofralarda görsel olarak da güzel bire görüntü oluşturur. Eşsiz bir lez[...]

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu ya[...]

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. B[...]

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6