Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklinde yapıldığından, yemeklerinizde sos olarak tüketebilirsiniz. Vereceğimiz tarif ise oldukça pratik şekilde yapılıyor. Kışlık erzak hazırlamayı sevenlere bunu özellikle yapmalarını öneririz. Kahvaltılarınız da bile ezme turşu yemeyi seveceksiniz. Hafif acılı yaparsanız, turşunuz daha güzel olur. İsterseniz turşuyu hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Ezme turşu için gerekli malzemeler

  • 1 kg domates
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 300 gram acı ya da tatlı yeşil biber
  • 10-12 dal maydanoz
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Üzerine koymak için zeytinyağı

Ezme turşu nasıl yapılır?


Turşuyu hazırlamak için domatesleri, biberleri, maydanozları yıkayın ve suların süzülmesini bekleyin. Daha sonra malzemeleri iri parçalara bölerek robotun içine atın. Sarımsakları ve sirkeyi de ilave edin. Robotta hepsini iyice parçalanıp, ezme halini alıncaya kadar karıştırın. Ezme turşuyu küçük kavanozlara koymanızı öneririz. Kavanozu açınca daha kolay bozulmadan tüketirsiniz. Kavanozun ağzında turşuyu koyunca bir parmak boşluk kalsın. Buraya ince bir tabaka zeytinyağı koyun. Daha sonra kapaklarını kapatarak, ezme turşuyu güneş almayan bir yerde en az 15 gün bekletin. Turşunun tadı ancak bu sürede oturacaktır. Arada bir kavanozları çalkalamayı unutmayın. Çünkü turşunun suyu dipte toplanır. Bunun posası ile karışmasını sağlamalısınız. Bu turşudaki kabarma duruncaya kadar yapılmalıdır. Aksi halde üzerinde beyazlanma denilen barlanma oluşabilir. Daha sonra yemeklerin yanında ezme turşusunu tüketmeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ezme Turşu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal turşusu, Sivas yöresine ait bir turşu çeşididir. Yapılışı da oldukça zahmetlidir. Dal turşusunu her zaman yapmak mümkün değildir. Pancarın yetişip toplandığı[...]

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli biber turşusu gerek görselliği ile gerekse tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Peynirli biber turşusu farklı ülkelerde farklı isimler ile anılan kahvaltıda, yemekl[...]

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanıl[...]

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek turşusu hem yapıldığı kelek türü hem iştah açıcı özelliği ile değişik bir tat olarak sevilerek tüketilen bir turşu türüdür. Ham kavuna kelek denildiğini [...]

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu, temin edilen istenilen türdeki acı biberlerin belirli işlemlerlesirkeli ve tuz karışımlı suda bekletilip uzun bir süre muhafaza altında bırak[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6