Ezme Turşu Ezme turşu, hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere hitap eden bir tariftir. Bu lezzetli turşuyu, acı veya tatlı yeşil biber kullanarak damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Ezme şeklinde yapıldığı için yemeklerinizde sos olarak da tüketebilirsiniz. Tarifimiz oldukça pratiktir ve kışlık erzak hazırlamayı sevenler için idealdir. Kahvaltılarınızda bile ezme turşu yemeyi seveceksiniz. Hafif acılı yaparsanız, turşunuz daha lezzetli olacaktır. Şimdi, ezme turşuyu hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Ezme Turşu İçin Gerekli Malzemeler
Ezme Turşu Nasıl Yapılır? Ezme turşuyu hazırlamak için öncelikle domatesleri, biberleri ve maydanozları yıkayın ve sularının süzülmesini bekleyin. Daha sonra malzemeleri iri parçalara bölerek mutfak robotuna atın. Sarımsakları ve sirkeyi de ilave edin. Tüm malzemeler iyice parçalanıp, ezme halini alana kadar karıştırın. Afiyet olsun. |