Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu, Turşunun Türk mutfağın da önemli bir yeri vardır. Geleneksel olarak her mutfakta bulunur ve tüketilir. Özellikle kış ayların da yapılır, her yemeğin yanına da konur. Turşu türlü türlü sebzelerden yapıldığı gibi meyvelerden de yapılır. Bunun yanı sıra turşu suyu da çok lezzetli ve faydalıdır. İçine katılan birçok malzemeden dolayı.

Yaz bitip sonbahar ayı girdiğin da turşular yapılmaya başlar. Çünkü turşu sıcağa fazla dayanamaz ve cıvır, tadı bozulur. Onun için en fazla olarak kış ayların da tüketilir. Tam da kış aylarındayız turşu yapmanın tam zamanı hem turşu suyu hem de turşu yapalım.

Şimdi karışık turşu ve turşu suyu yapalım.


Karışık turşu için gereken malzemeler

  • 1 su bardağından eksik tuz (Kaya tuzu olursa daha iyi olur)
  • 2 litre üzüm sirkesi
  • 1.5 limon tuzu

Gereken sebzeler

  • 4 adet acur
  • 2 adet havuç
  • 4-5 tane sivri biber
  • 3-4 tane yeşil domates
  • Bir küçük boy beyaz lahana
  • Küçük boy bir karnabahar
  • 3- 4 baş sarımsak
  • Yarım su bardağı nohut
  • İstediğiniz başka sebze de varsa ekleyebilirsiniz.

Turşu Suyu Nasıl Yapılır?


İlk önce turşu suyunu hazırlayalım iki litre suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynatalım. Soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra içine tuz, limon tuzu ve sirkeyi ekleyelim. Tuz ve limon tuzu eriyene kadar karıştıralım. Sonra sebzeleri hazırlamaya başlayalım. Tüm sebzeleri ayıklayıp iyice yıkayalım. Beyaz lahanayı orta kalınlıkta doğrayalım geniş bir kaba alalım. Sivri biberin ucuna minicik kesik atalım. Salatalıkların üzerine bıçak ile minik delikler açalım (Bunu iğne ile de yapabilirsiniz.) Havuçların üzerlerini kazıyıp halka şeklinde doğrayalım, karnabaharları parçalara ayıralım. Yeşil domatesleri ister doğrayın isterseniz bütün olarak kullanın. Bunların hepsini geniş bir kapta harmanlayalım. Turşuyu yapacağımız bidonu ya da cam bir konserve şişesini alalım. Yarım su bardağı nohudu bidonun dibine atalım üzerine ayıklayıp doğradığımız sarımsakları da atalım. Hazırladığımız sebzelerin yarısını bidona kayalım ve yine üzerine sarımsak koyalım. Kalan sebzeleri de bidona basıp sarımsakları da ilave edelim. Önceden hazırladığımız turşu suyunu sebzelerin üzerine dökelim. Turşunun üzerini bassın su. Sonra kapağını sıkıca kapayalım ve 15- 20 gün bekletelim. 20 gün sonra turşumuz hazır olmuş olacak ister sebzeleri ile isterseniz suyu ile tüketebilirsiniz.

Turşu Suyu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Biber Turşusu, Lorlu biber turşusu genelde meze olarak tüketilen lezzetli turşulardan biridir. Diğer adı ciza olarak geçer. Genelde Yugoslav göçmenleri ve Arnavutlar[...]

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu, Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan pırasa içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığı için son derece faydalı bir sebzed[...]

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Turşu kaç kaç kalori, kalori hesabı kilo vermek isteyen ya da mevcut kilosunu korumak isteyen kişiler tarafından oldukça önemlidir. Kişinin günlük alması gereken kalori[...]

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon turşu yapımı, çok basit olmakla beraber vereceğim tarifle artık hazır almaktan kurtulacaksınız. Hatta arkadaşlarınız hazır zannedip sizin yaptığınıza ina[...]

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno turşusu, Anavatanı Meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6