Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanılan sebzelerden biri de turptur. Turp sağlığın simgesi olarak kabul edilen bir sebzedir. C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan turp, başta soğuk algınlığı olmak üzere daha pek çok sağlık sorununa karşı iyi gelir. Lif bakımından zengin içeriğe sahip olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Diyet yapanlar için de mükemmel bir alternatiftir. Kırmızı turp turşusu diyetlerde gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir yiyecek türüdür. 100 gr turp yaklaşık 16 kalori içerir. Folik asit bakımından en iyi kaynaklardan biridir. Böbrek sağlığını korur, idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. En iyi antioksidanlardan biridir. Cilt sağlığı için de faydalı bir besin türüdür.


Kırmızı Turp Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo turp
  • 1 tane havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
  • Önceden kaynatılıp soğutulmuş su
  • Birkaç tane kereviz yaprağı
  • Üzüm sirkesi

Kırmızı Turp Nasıl Yapılır?


Turp turşusu için temine dilen turp ve havuç yıkanır. Havucun kabukları soyularak çok ince olmamak kaydı ile halka şeklinde doğranır. Aynı şekilde kırmızı turp da soyularak ince olmayacak şekilde, halka şeklinde doğranır. Cam turşu kabına doğranan kırmızı turp ve havuç atılır. Sarımsaklar önceden suya ıslatılır. Sarımsağı ıslatmanın nedeni kabuğunu kolay soymaktır. Islanan sarımsakların kabuğu soyularak turp ve havucun aralarına eklenir. Üzüm sirkesi kavanozun yarısını dolduracak ölçüde sirke ve aynı ölçüde kaynatılıp soğutulmuş su bir kabın içinde buluşturulur. Üzerine tuz, limon tuzu, hardal tohumu, kara biber, toz şeker ve kişniş tohumu eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım turu bidonuna dökülür. Bidonun üst katına kereviz yaprakları yerleştirilir ve bidonun ağzı sıkıca kapatılır. Hazır hale gelen turşu serin ve karanlık bir ortamda 1 hafta kadar bekletildikten sonra tüketim için hazır olacaktır. Turşu kullanılmaya başlandıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Afiyet olsun.

Kırmızı Turp Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acur Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenil[...]

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yurdumuzun her yöresinde yapılan ve özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen, diğer turşulara göre daha çok tercih edilen ve salatalık ile yapılan turşu tür�[...]

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek, turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu suda mayalanması ile yapılan bir yiyecektir. Mayalanma sırasında oluşan laktik asit oldukça faydalı bir bileşiktir[...]

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla turşu yapımı, istenilen sebzeleri tuzlu su veya sirkeli su içerisinde limon ile muhafaza ederek belirli bir süreden sonra farklılaşmasıyla oluşmaktadır. Bunun iç[...]

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6