Alman Turşusu Alman turşusu, adından da anlaşılacağı gibi Türk turşusuna göre daha farklı bir lezzete sahiptir. Turşu, hemen hemen herkesin sevdiği ve yemeklerin yanında aperatif olarak kullanılabilen, fast-food türü yiyeceklerin içinde servis edilen olmazsa olmazlardan biridir. Turşunun yapıldığı mevsime ve damak tadına göre çeşitli türleri bulunmaktadır. Biber turşusu, kornişon turşusu, karışık turşu gibi birçok çeşit, toplumlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Kullanılan turşu malzemelerinin tazeliği, boyutu ve tuz miktarı son derece dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır. Alman turşularında bu detaylara büyük önem verilmektedir. Fazla malzeme kullanılması halinde mideye zarar verebilir ve hazımsızlığa yol açabilir. Bir turşu ne kadar farklı olabilir diye düşünüyorsanız, biraz da bundan bahsedelim. Alman turşusunun Türk turşusuna göre farklarını inceleyelim. Alman turşusu, Türk turşularına oranla yarı yarıya daha az tuzludur. %50 daha az tuzlu olan Alman turşusu, aynı zamanda içeriğinde şeker de bulundurur. Alman tipi reçeteler baz alınarak hazırlanmaktadır. Alman turşusunun daha az tuzlu olması nedeniyle tüketimi daha kolaydır. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü tetiklemez. Alman turşusu, enerji ve besin değerleri açısından oldukça zengindir. Şimdi de Alman turşusunun enerji ve besin değerlerini inceleyelim. Alman Turşusu Enerji ve Besin Değerleri (100 gram)
Alman turşusunun ambalajında belirtilen bu değerler mevcuttur. Alman turşusunu alırken son kullanma tarihine ve içindekiler kısmına dikkat etmelisiniz. Alman turşusu alırken sağlık ve gıda bakanlığı tarafından onaylanıp onaylanmadığı da önemli bir noktadır. Şimdi ise Alman turşusunun içindekiler kısmını inceleyelim. Alman Turşusu İçindekiler Alman turşusu %53 salatalık, dereotu, soğan, kırmızı sivri biber, hardal tohumu gibi baharatlar, %1,5 su, %1,5 şeker, %0,75 sirke ve %1,5 tuz içermektedir. Alman turşusunda kullanılan kornişon tip salatalıklar, özel olarak ve mevsiminde yetiştirilmektedir. Alman turşusunda kullanılan salatalıklar 6-9 santimetre aralığındadır. Turşunun küçük ve ince olması, Alman turşusunun en önemli özelliklerinden biridir. Alman turşusunu alamıyorsanız, bunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hem kullandığınız malzemelerin tazeliği ve organikliği bakımından gönül rahatlığıyla hazırlayabilir, çocuklarınıza Alman turşusu tadında bir turşu yedirebilirsiniz. Üstelik marketlerden satın aldığınız Alman turşularında ve diğer birçok ambalajlı üründe raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasallardan uzak durmuş olursunuz. Tuz miktarını ve içindekileri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |