Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek, turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu suda mayalanması ile yapılan bir yiyecektir. Mayalanma sırasında oluşan laktik asit oldukça faydalı bir bileşiktir. İnsan sağlığına faydalı olan bu bileşik özellikle kanser oluşumuna karşı etki göstermektedir. Ayrıca turşu yapılırken yapılan mayalama işlemi kullanılan sebze ve meyvelerin besin değerini koruduğunu göstermiştir. Bu yüzdendir ki turşu yapımında kullanılan sebze ve meyveler esas vitamin ve mineral değerleri ile ölçülüp faydalı bulunmaktadır. Doğal yöntemeler ile üretilen turşulardan minimum düzeyde tüketmekte bağırsaklarda bulunan yararlı bakterileri koruduğunu göstermiştir. Sindirim sisteminde bulunan bu bakteriler ayrıca bağışıklık sistemini de korumaktadır. İçerisinde bulunan B ve K vitaminleri de bu görevi görmektedir. Evde yapılan özellikle hiçbir işlem görmeden sadece tuz veya sirke ile mayalandırılan turşular hem sağlıklı hem leziz olmasının yanı sıra tüketilirken aşırıya kaçmaktan sakınılmalıdır.

Gebelikte Turşu Yemek, içerisinde bulunanlaktik asit özellikle anne karnındaki bebekler için çok faydalı bulunmaktadır. Turşu suyu da içerisinde bulunan yüksek miktarda sodyum, hamilelikte görülebilecek bacak kramplarını önlemede etkili olabilmektedir. Öyle ki gebelik için gerekli olan demir mineralinin vücutta tutulmasına olanak sağlamakta, böylelikle vücutta demir kaybı minimuma inerek bebeğe zarardan çok fayda sağlamaktadır. Fakat yine de aşırıya kaçmamak ve turşu tüketimine dikkat etmek daha doğru olmaktadır. Nedeni ise turşu yapımında, turşunun uzun ömürlü olması için bol miktarda tuzun kullanılmasıdır. Bilindiği üzere aşırı tüketilen tuz özellikle gebelerde tansiyon yükselmesine neden olarak anneye ve bebeğe ciddi rahatsızlıklar verebilmektedir. Özellikle gebeliğin son üç ayı içerisinde görülen tansiyon yüksekliğine bağlı hastalıkları tetikleyebileceği için dikkatle kullanılmasında fayda vardır. Tüm bunların yanında fazla tüketilen turşu böbrek hastalıklarına, kalp krizi riskine, felç riskinin artmasına sebep olabilmektedir. Bundan dolayıdır ki gebeliğin özellikle son üç ayında tuz kısıtlamasına gitmek ve hatta turşu yememek daha doğru olacaktır.

Gebelikte Turşu Yemek Yorumları

soru

Germa

26 Ağustos 2018 Pazar

Iyi günler kolay gelsin ben üç aylık hamileyim ve canım acayip şekilde turşu çekiyor. Her gün yiyorum fakat çok yememe mi ileriki aylarda şişkinlik yapacağını söylüyorlar. Acaba doğru mu turşuyu hayatımdan çık aramıyorum lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu, Anadolu yiyecek kültürünün ürünlerinden olan turşular özellikle kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Tabii ki sadece kış mevsiminde değil tü[...]

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta turşusu, ilginç turşuları sevenlere bunu öneriyoruz. Bu turşu tarifini ister aperatif olarak tüketebilir, isterseniz turşu özleminizi giderebilirsiniz. Hiç merak [...]

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem g[...]

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle[...]

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli yağlı biber turşusu; turşular Rumeli ve Trakya mutfağının ve sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukç[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6