Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil elma turşusu: Her öğünde, her yemeğin yanında tüketilen, iştah kabartıcı turşuların genelde her çeşidi yapılır. Suyu ayrı lezzetli kendisi ayrı lezzetli herkes tarafından sevilen turşu çeşitlerinden şimdi elma turşusu tarifini paylaşacağım. Ekşi ve tatlı sevenlerin bir arada bulacağı tatlardan biridir elma turşusu.


Elma Turşusu malzemeleri

  • Dört beş adet yeşil elma
  • İki su bardağı üzüm sirkesi
  • Beş su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı turşuluk iri tuz.

Elma Turşusu Nasıl Yapılır?


Elmaları güzelce yıkayıp boylamasına dört beş yerinden bıçakla çizelim. Beş on dakika haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bunları kavanoza dolduralım. Bir taraftan verilen ölçülerdeki tuz, su ve turşuyu iyice karıştıralım. Ardından kavanozun içine boşaltalım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp bir kez karıştıralım. On beş gün boyunca hava almadan turşuyu hiç açmayalım. Daha sonra turşumuz hazır.

Afiyet olsun.

Elma Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yurdumuzun her yöresinde yapılan ve özellikle kış aylarında oldukça fazla tüketilen, diğer turşulara göre daha çok tercih edilen ve salatalık ile yapılan turşu tür�[...]

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu, Turşu bizim yemek kültürümüzün olmazsa olmazlarından biridir. Kış hazırlıklarında en baş sırayı çeken turşu bir de acı olursa o zam[...]

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman turşusu, adında anlaşıldığı gibi Türk turşusuna göre daha farklı lezzete sahiptir. Turşu hemen hemen herkesin sevdiği yemeklerin yanında aperatif olarak kullan�[...]

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz[...]

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu ya[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6