Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok yönlü bir sebze olarak bilinir. Kereviz insan vücudunun direncini artıran ve K vitamini bakımından çok zengin olan bir sebzedir. Kokusuz olması nedeniyle de yenilmesi hoştur. Ayrıca kerevizin yapılan yemek çeşitleri yanı sıra bir de turşusunun yapıldığı ve enfes bir lezzet olduğunu biliyor muydunuz. Şimdi kereviz turşu yapılması için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedelim. Kereviz turşusu yapımı çok kolay ve bir o kadarda zahmetsizdir.


Kereviz Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 Adet büyük boy kereviz
  • 10 Su bardağı ılık su
  • 1 Adet limon
  • 1 Baş sarımsak (Dövülmüş)
  • 2 Su bardağı elma sirkesi
  • 4 Dal kereviz yaprağı ve sapı
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 3 Yemek kaşığı tuz
  • 2 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Demet maydanoz

Kereviz Turşusu Nasıl Yapılır?


Kereviz turşusu pratik yapılışı olarak ilk önce alınan kerevizler yıkanır ve kabuklarından ayrılarak iri yuvarlak şekilde dilimlenir. Daha sonra kereviz turşusunun suyunun kaynatılması için büyük ve derin bir tencere alınır ve içerisine su konularak harlı ateş de su kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca ocak altı kısılarak tencere içerisine limon suyu ilave edilir ve biraz su karıştırıldıktan sonra hazırlanan kerevizler tencere içerisine ilave edilir ve bir müddet yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar kerevizler haşlanır. Haşlanan kerevizler bir kenara alınarak soğuması beklenir ve soğuyan kerevizler süzülür. Daha sonra kereviz turşusunun konulacağı kavanoz alınarak sırası ile kereviz, maydanoz, kereviz sapı ve kereviz yaprağı kavanoza konulur ve kavanozlar bir kenara alınarak bekletilir ve sonrasında tencere içerisine elma sirkesi konularak üzerine su, yağ, tuz, dövülmüş sarımsak ve kırmızı toz biber konularak kısık ateş de hazırlanan karışım kaynatılır. Kaynayan karışım ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra kereviz turşusu için hazırlanan karışım soğuduktan sonra kavanoz içerisinde bekleyen kerevizlerin üzerine kavanozun üst boğumuna gelene kadar üzerine dökülür ve en önemli püf noktalarından birisi olan kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Son olarak hazırlanan kereviz turşusu serin ve nemli bir yerde yaklaşık olarak 2 hafta kadar bekletilir. İki hafta sonunda kereviz turşusu yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Kereviz Turşusu Yorumları

soru

Mustafa

24 Aralık 2017 Pazar

Kereviz turşusunu neren alabilirim

Cevap yaz
cevap

Vecdiye

07 Eylül 2018 Cuma

Kereviz turşusu sana yakınmı bilmiyorum ama migrosta var oradan ulaşabilirsin hedefine afiyet olsun

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta lahana turşusu, dereotu ve taze melisa yaprağının olması ile farklı bir tat ve lezzet içermektedir. Turşu, ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir. Y[...]

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman lahana turşusu, Almanya ve Avusturya mutfağının vazgeçilmez turşusudur. Adına da sauerkraut denir. Sauerkraur almancada "ekşi lahana" demektir. Bu turşu salata, garn[...]

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri v[...]

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş biber turşusu, daha çok ülkemizde makinelerde üretilmektedir. Tabi ki bunun en büyük nedeni; közlenmiş biber turşusu içerisinde kullanılan biberi közleyebil[...]

Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Salatalık Turşusu: Salatalık turşusu bilinen salatalıkla yapılabilir. Salatalık turşusu için kornişon cinsini seçmekte çok fayda var. Kornişon turşuluk sala[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6