Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı domates turşusu, lezzetli ve popüler bir mezedir. Ezme şeklinde hazırlandığı için sos kıvamında harika bir turşudur. Çok acılı olmasını istemiyorsanız acı süs biberi kullanabilirsiniz. Eğer az acılı olmasını tercih ediyorsanız küçük sarı biber kullanabilirsiniz. Acı domates turşusunu hazırlarken içerisine su eklenmemelidir. Domatesin kendi suyu yeterli olacaktır ve bu sayede domatesin lezzeti daha belirgin hale gelir. Yaz sonlarına doğru domates ve biberlerin lezzeti artar. İşte tam bu zamanlarda seçilen güzel malzemeler ile, acılı domates turşusunu yapabilirsiniz. Acılı domates turşusu, tam istediğiniz lezzette olacaktır. Bu turşu yılın sadece kışın değil, her mevsiminde sofralarda yer almalıdır.

Acı Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
  • Bir kilo acı süs biberi
  • 6-7 diş sarımsak
  • 3 kilo tarla domatesi
  • Bir su bardağı sirke
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 kaşık salamura tuz
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Acı Domates Turşusu Nasıl Yapılır?

Biberler yıkanıp süzüldükten sonra sapları ayıklanır. Domatesler robottan geçirilerek püre yapılır. İster tamamen ezme şeklinde, ister biraz taneli yapabilirsiniz; seçim sizin damak zevkinize göredir. Domatesler geniş bir kabın içine konur. Biberler bıçakla 2-3 parçaya bölünür ve robottan geçirilmiş domateslerin içine eklenir.

Sarımsaklar doğranır. Bir tatlı kaşığı şeker ve bir su bardağı sirke eklenerek yavaş yavaş karıştırılır. Son olarak salamura tuz da eklenip tadına bakılır; eğer tuzu az ise biraz daha ekleyebilirsiniz. Hazırlanan karışım bir gün boyunca ara ara aynı kabın içinde karıştırılarak serin bir yerde bekletilir. Domateslerin asitlenmesi geçtikten sonra kavanozlara doldurulup üzerine zeytinyağı gezdirilir ve kapağı kapatılır. Kavanozların ağzında bir parmak boşluk kalmalıdır. Kavanozlar serin bir yerde bekletilmelidir ve kavanozun ağzı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler
  • Acı domates turşusunu, et yemeklerinin yanında veya meze olarak tüketebilirsiniz.
  • Turşunun acılık derecesini, biberlerin türüne göre ayarlayabilirsiniz.
  • Turşuyu hazırlarken hijyen kurallarına dikkat etmeniz, turşunun uzun süre dayanmasını sağlar.
  • Turşunun daha lezzetli olması için, malzemelerin taze olmasına özen gösterin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ekşimikli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri