Sirkeli Biber Turşusu Sirkeli biber turşusu, özellikle kış aylarında birçok yemeğin yanında eşsiz bir lezzet olarak kullanılmaktadır. Bu turşu çeşidi, hemen hemen herkesin severek tükettiği turşu çeşitlerinin başında gelmektedir. Özellikle etli yemeklerle birlikte tercih edilen sirkeli biber turşusunu, evde kendi ellerinizle rahatlıkla yapabilirsiniz. Kendi hazırladığınız turşuyu gönül rahatlığıyla, kafanızda herhangi bir soru işareti olmadan, sevdiğiniz yemeklerin yanında tüketmek istiyorsanız işte sirkeli biber turşusu tarifi. Turşu seven herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Sirkeli Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Sirkeli Biber Turşusu Nasıl Yapılır? Öncelikle sivri biberleri bol su ile yıkayıp kavanozlar içerisine yerleştirin. Daha sonra derin bir kap içerisine suyu koyarak içerisine sirkeyi ilave edin. Su ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra limon tuzunu ve tuzu ekleyerek eriyene kadar karıştırın. Limon tuzu ve tuz tamamen eriyince pul biberi ekleyin. Sarımsakları da soyarak ezmeden bütün bir şekilde kavanoza atın. Daha sonra hazırlanan turşu suyu içerisine sıvı yağını da ilave ederek kavanozlar dolana kadar kavanozlara doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp serin bir yere kaldırın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay kadar bekletilen turşunun zamanı gelince kapağını açarak tüketebilirsiniz. Artık sirkeli biber turşusu hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Sirkeli biber turşusu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
Bu bilgiler ışığında, sirkeli biber turşunuzu en iyi şekilde hazırlayabilir ve yemeklerinize eşsiz bir tat katabilirsiniz. |