Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz zor. Tombul biber turşusu etli yemeklerin yanında daha sık tüketilmekte. Özellikle lahmacun yanında vazgeçilmez bir tatlıdır. Tombul biber turşusu Türk mutfaklarının olmazsa olmazlarından biridir.


Tombul Biber Turşusu Malzemeleri

  • 1 kilo tombul biber
  • Kavanoz başına sarımsak
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tozu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı kuru nohut

Tombul Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk olarak 1 litrelik kavanozları kaynar su il iyice yıkayın. Daha sonra tombul biberleri yıkayın ve süzün. Yıkamış olduğunuz kavanozların dibine 8-9 adet kuru nohut serpiştirin. Nohutların üzerine de birkaç diş sarımsak ekleyin. Daha sonra tombul biberleri sapından uç kısımlarına doğru bıçak yardımı ile çizik atalım. Çizmiş olduğumuz tombul biberleri kavanozun ağzına kadar basa basa dolduralım. Kavanozu doldurduktan sonra sarımsakları üzerine ekleyelim. Her kavanoz doldurduktan sonra üzerine tuz, toz şekeri, limon tuzu ve sirkeyi ilave edikten sonra üzerine kaynar kaynar su aktaralım. Daha önce kaynamış suyun içine bıraktığımız kavanoz kapaklarını çıkarılım. Kavanozların ağzını sıkı sıkı hava almayacak şekilde kapatalım. Bir bez üzerine kavanozları ters çevirip üzerine örtü ile kapatalım. Hazırlamış olduğumuz tombul biber turşusunu 12 saat kadar beklettikten sonra turşuyu daha serin bir yere alın ve yaklaşık 20-25 kadar beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tombul Biber Tursusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Gedelek Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda g�[...]

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı, Turşu kelimesi bile ağzımızın sulanmasına yetiyor da artıyor. Yemeklerimizin yanındaki vazgeçilmez ve daimî misafirimiz olan onsuz pek anlamı [...]

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günüm[...]

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları aras�[...]

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmakta[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6