Tombul Biber Turşusu Tombul biber turşusu, her yemeğin yanında sıkça tüketilen lezzetli bir garnitürdür. Özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup, etli yemeklerin ve lahmacunun yanında sıklıkla tercih edilmektedir. Tombul biber turşusu yapımı zahmetli olmasına rağmen, doğru tekniklerle kısaca anlatılabilir. Tombul Biber Turşusu Malzemeleri
Tombul Biber Turşusu Nasıl Yapılır? İlk olarak, 1 litrelik kavanozları kaynar su ile iyice yıkayın. Daha sonra tombul biberleri yıkayıp süzün. Yıkamış olduğunuz kavanozların dibine 8-9 adet kuru nohut serpiştirin. Nohutların üzerine birkaç diş sarımsak ekleyin. Ardından, tombul biberlerin sapından uç kısımlarına doğru bıçak yardımıyla çizik atın. Çizmiş olduğunuz tombul biberleri kavanozun ağzına kadar sıkıca doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra üzerine kalan sarımsakları ekleyin. Her kavanozu doldurduktan sonra üzerine tuz, toz şeker, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin, ardından kaynar suyu ekleyin. Daha önce kaynamış suyun içine bıraktığınız kavanoz kapaklarını çıkarın ve kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Kavanozları bir bez üzerine ters çevirip, üzerine örtü ile kapatın. Hazırlamış olduğunuz tombul biber turşusunu 12 saat kadar beklettikten sonra daha serin bir yere alın ve yaklaşık 20-25 gün kadar beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet Olsun. |