Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu

Zencefilin Faydaları

Zencefil, mideyi rahatlatıcı etkisi olan ve birçok sağlık faydası bulunan bir bitkidir. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hamilelik döneminde sık görülen sabah bulantılarını gidermek için zencefil tercih edilebilir. Bu amaçla zencefil çayı içmek en doğrusudur.
  • Kusma atakları olan kişiler ve aşırı mide bulantısı yaşayanlar için zencefil önerilir.
  • Kolon kanseri ve yumurtalık kanseri riskini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarına karşı korur.
  • İltihap önleyici özelliği vardır ve romatoid artrit gibi ağrıların giderilmesine yardımcı olur.

Zencefil, astım sorunu olan kişiler için çok faydalıdır. Astım tedavisi görenlerin her gün zencefil tüketmeleri önerilir. Ancak bu hususta kişinin aşırıya kaçmaması daha faydalı olacaktır. Kış aylarında sık görülen hastalıklara karşı koruma sağlar ve eğer bu hastalıklar kişide mevcutsa her gün zencefil çayı içilmesi önerilir.

Zencefil Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tutam kök zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
  • 1 su bardağı limon suyu

Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır?

Zencefil turşusu yapmak için ilk olarak hijyen şartlarına uyum sağlayın ve ardından turşunun yapım aşamasına geçin. Turşunun yapılması için öncelikle uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine bir su bardağı limon suyunu ilave edin. Ardından bir su bardağı soğuk su ilavesi yapın. Hazırlanmış olan bu sulu karışıma taze zencefilleri ilave edin. Zencefilin dış kısmı bir soyacak ile soyulursa daha iyi olur. Arzu ederseniz zencefilleri jülyen doğrayıp ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin göz zevkinize kalmış bir durumdur. Lakin zencefiller ne kadar ince olursa o denli daha lezzetli olur. Nedeni ise ince dilimli olan zencefiller daha güzel yumuşayacaktır ve kıvamı daha hoş olacaktır.

Zencefili ilave ettikten sonra içerisine verilen diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırlanmış olan malzemeleri yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Sürenin ardından zencefillerin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün ve zencefilleri ayırın. Zencefilleri turşu yapacağınız kavanozun içerisine alın. Üzerine de beklemiş olan suyu kaynatıp ilave edin. Ardından kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3-4 gün kadar turşuyu dolapta bekletin ve sürenin ardından kapağını açıp tüketin. Zencefil turşusu, diğer turşular gibi birkaç hafta beklemesine gerek yoktur. Hazırlandıktan 1-2 gün sonra tüketilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri