Zencefil Turşusu Zencefilin Faydaları Zencefil, mideyi rahatlatıcı etkisi olan ve birçok sağlık faydası bulunan bir bitkidir. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
Zencefil, astım sorunu olan kişiler için çok faydalıdır. Astım tedavisi görenlerin her gün zencefil tüketmeleri önerilir. Ancak bu hususta kişinin aşırıya kaçmaması daha faydalı olacaktır. Kış aylarında sık görülen hastalıklara karşı koruma sağlar ve eğer bu hastalıklar kişide mevcutsa her gün zencefil çayı içilmesi önerilir. Zencefil Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Zencefil Turşusu Nasıl Yapılır? Zencefil turşusu yapmak için ilk olarak hijyen şartlarına uyum sağlayın ve ardından turşunun yapım aşamasına geçin. Turşunun yapılması için öncelikle uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine bir su bardağı limon suyunu ilave edin. Ardından bir su bardağı soğuk su ilavesi yapın. Hazırlanmış olan bu sulu karışıma taze zencefilleri ilave edin. Zencefilin dış kısmı bir soyacak ile soyulursa daha iyi olur. Arzu ederseniz zencefilleri jülyen doğrayıp ekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin göz zevkinize kalmış bir durumdur. Lakin zencefiller ne kadar ince olursa o denli daha lezzetli olur. Nedeni ise ince dilimli olan zencefiller daha güzel yumuşayacaktır ve kıvamı daha hoş olacaktır. Zencefili ilave ettikten sonra içerisine verilen diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Hazırlanmış olan malzemeleri yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Sürenin ardından zencefillerin suyunu bir süzgeç yardımıyla süzün ve zencefilleri ayırın. Zencefilleri turşu yapacağınız kavanozun içerisine alın. Üzerine de beklemiş olan suyu kaynatıp ilave edin. Ardından kavanozun kapağını sıkı şekilde kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3-4 gün kadar turşuyu dolapta bekletin ve sürenin ardından kapağını açıp tüketin. Zencefil turşusu, diğer turşular gibi birkaç hafta beklemesine gerek yoktur. Hazırlandıktan 1-2 gün sonra tüketilebilir. |