Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu

Cin biber, aslında hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim süresi kısa olduğundan, acıyı sevenler bu biberin turşusunu yaparak daha uzun süre tüketebilirler. Cin biberlerin turşusu çok lezzetli olmaktadır. Özellikle de bu turşu, ızgara ve kebapların yanında çok iyi gitmektedir. Ben bu turşuyu kaynar su ile yaptım ve o kadar güzel oldu ki, aynı zamanda biberler de çıtır çıtır oldu. Bazı kişiler kaynar su ile turşu yapılmayacağını düşünürler, çünkü kaynar suyun turşu malzemesini yumuşatabileceğini düşünebilirler. Ancak sanıldığı gibi olmuyor; aksine çıtır çıtır biberler yiyeceksiniz. Aynı zamanda kaynar su ile yapılan turşularda bakteri üreme riski de çok az oluyor. Şimdi pazardan temin ettiğiniz taze cin biberlerle kışlık turşunuzu nasıl yapacağınızı önemli püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım.

Cin Biber Turşusu Malzemeleri

  • 350 gram cin biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Bir çay bardağı elma sirkesi (üzüm sirkesi de olur)
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 dal maydanoz

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak, cin biberlerini soğuk su ile iyice yıkadıktan sonra bir gün süreyle süzülüp kurumasını bekleyin. Turşu yapacağınız zaman, sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve sarımsakları ikiye bölün. Bir kısmını kavanozun dibine koyun. Biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bıçakla biberleri delin ve kavanoza hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve elinizle bastırın. Biberler bir gün beklediğinden dolayı yumuşamış olacakları için kırılma olmayacaktır; korkmadan bastırabilirsiniz. Yalnız, biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın. Elma sirkesini biberlerin üzerine döktükten sonra suyu kaynatın ve içine tuzu da ilave ederek karıştırın. Kaynar suyu da biberlerin üstüne dökün. Biberlerin üstüne maydanoz koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Biberlerin hava almaması burada önemli olan püf noktasıdır. Kaynar su ile turşu yaptığınız için biberler birkaç saat içinde olmuş gibi sararacak. Ancak cin biber turşusunu yemek için bir hafta beklemeniz gerekmektedir. Bir hafta sonunda afiyetle yiyeceğiniz turşunuz hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

  • Turşunun dayanıklılığını artırmak için turşu kavanozlarınızı serin ve karanlık bir yerde saklamanız önerilir.
  • Biberlerin daha çıtır olması için turşu kavanozuna birkaç nohut ekleyebilirsiniz.
  • Turşunun tadını zenginleştirmek için defne yaprağı veya karabiber taneleri ekleyebilirsiniz.
  • Turşu kurulumu sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmelidir; ellerinizi ve kullandığınız tüm malzemeleri iyice temizleyin.

Bu bilgiler ışığında, evde kendi cin biber turşunuzu kolayca yapabilir ve lezzetli, çıtır çıtır turşuların keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Varis

25 Temmuz 2024 Perşembe

Turşuyu kaynar su ile yaparken biberlerin çıtırlığını koruması gerçekten mümkün mü? Deneyen var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Varis,

Evet, turşuyu kaynar su ile yaparken biberlerin çıtırlığını korumak mümkün. Bunun için birkaç püf noktası var. Öncelikle, biberleri çok sıcak suda kısa süre bekletmek gerekiyor, aksi halde fazla yumuşayabilirler. Ayrıca, turşu suyuna üzüm sirkesi ve kaya tuzu eklemek, biberlerin çıtırlığını artırabilir. Bazı tariflerde de nohut veya asma yaprağı eklenerek çıtırlık sağlanabilir. Deneyen birçok kişi olumlu sonuçlar alıyor, umarım sen de başarılı olursun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri