Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu, Cin biber aslında hepimizin de bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan dolayı acıyı sevenler bu biberin turşusunu yapıp daha uzun süre tüketebilirler. Cin biberlerin turşusu çok lezzetli olmaktadır. Özellikle de bu turşu ızgara ve kebapların yanında çok iyi gitmektedir. Ben bu turşuyu kaynar su ile yaptım ve o kadar güzel oldu ki aynı zamanda biberler de çıtır çıtır oldu. Bazı kişiler kaynar su ile turşu yapılmayacağını düşünürler. Çünkü kaynar suyun turşu malzemesini yumuşatabileceğini düşünürler ama sanıldığı gibi olmuyor aksine çıtır çıtır biberler yiyeceksiniz. Aynı zamanda kaynar su ile yapılan turşularda bakteri üreme riski de çok az oluyor. Şimdi pazardan temin ettiğiniz taze cin biberlerle kışlık turşunuzu nasıl yapacaksınız önemli püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım.


Cin Biber Turşusu Malzemeleri

  • 350 gram cin biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1,5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Bir çay bardağı elma sirkesi (Üzüm sirkesi de olur)
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 dal maydanoz

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk olarak cin biberlerini soğuk su ile iyice yıkadıktan sonra bir gün süreyle süzülüp kurumasını bekleyin. Turşu yapacağınız zaman sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve sarımsakları ikiye bölün ve bir kısmını kavanozun dibine boşaltın. Biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bıçakla biberleri delin ve kavanoza hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve elinizle bastırın. Biberler bir gün beklediğinden yumuşadığı için kırılma olmayacaktır korkmadan bastırabilirsiniz. Yalnız biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın. Elma sirkesini biberlerin üzerine boşalttıktan sonra suyu kaynatın ve içine tuzu da ilave ederek karıştırın. Kaynar suyu da biberlerin üstüne döküp. Biberlerin üstüne maydanoz koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Biberlerin hava almaması burada önemli olan püf noktasıdır. Kaynar su ile turşu yaptığınız için biberler birkaç saat içinde olmuş gibi sararacak. Ancak cin biber turşusunu yemek için bir hafta beklemeniz gerekmektedir. Bir hafta sonunda afiyetle yiyeceğiniz turşunuz hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Cin Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şeker Pancarı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu, sonbahar aylarında hazırlanan ve kış, ilkbahar aylarında tüketilen bir turşu türüdür. Hazırlık aşaması diğer turşu çeşitlerinin aynısıdır. Besin[...]

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman sakla[...]

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta lahana turşusu, dereotu ve taze melisa yaprağının olması ile farklı bir tat ve lezzet içermektedir. Turşu, ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir. Y[...]

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman lahana turşusu, Almanya ve Avusturya mutfağının vazgeçilmez turşusudur. Adına da sauerkraut denir. Sauerkraur almancada "ekşi lahana" demektir. Bu turşu salata, garn[...]

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişa[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6