Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Jalapeno Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno biber turşusu, bu biberin ana vatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden, cin biber familyasındandır. Tam olgunlaşmış jalapeno biberin boyu 5-9 cm arasında değişir. Bu biberin yeşil ve kırmızı renkli olanları vardır. Acısı orta düzeyde olup, ağızda uzun süre kalmayan bir acısı vardır. Salatalarda, et yemeklerinde, dip soslarda ve daha birçok yemeğe yoğun ama acı olmayan bir tat bırakır. Ülkemizde daha turşu haliyle tanınmaktadır. Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilmektedir. Sonbaharın ilk günlerinde daha çok görülür.

Jalapeno biberinin birçok faydası bulunmaktadır. C vitamini bakımından zengin olan bu biber, bağırsak problemleri yaşayanlar için özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Jalapeno biberi içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde antioksidan özelliğine sahiptir ve bu maddenin yapılan araştırmalar sonucunda kanserli hücrelerle savaştığı kanıtlanmıştır. Bu besinden daha etkili yararlanabilmek için taze olarak tüketilmesi daha faydalıdır.


Jalapeno biber turşusu yapılışı malzemeler

  • 750 gram jalapeno biber
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tane hardal
  • 1 avuç nohut
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz

Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır?


Biberlerin tohumunu çıkarmadan halka şeklinde doğrayın. 2 tane yarım kg'lik kavanozların diplerine biber kaşık tane hardal, nohut ve iri doğranmış sarımsakları koyun. Doğranan jalapeno biberleri kavanozlara sıkıca yerleştirin. Üzerlerine şeker, tuz ve sirke (Kavanozlara paylaştırıyoruz) ilave ediyoruz. Kalan kısımları kaynar su ile doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Soğuduktan sonra düz olarak güneş görmeyen bir yerde saklayın. En az bir hafta bekledikten sonra yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Jalapeno Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Güncel

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu kavurması, yöresel tariflerimizden biridir. Karadenizli olan birisine yabancı gelmeyen turşu kavurmasını, bazı kişiler daha duymamış bile olabilir. Tarif pazı sap[...]

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak turşusu, turşu yaz sebze ve meyvelerini kış aylarında tüketmek için geliştirilen bir tekniktir. Farklı sebze ve meyveler özel turşu tuzu ve sirke buluşturularak d[...]

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek turşu, Çiçek turşu kurma farklı sebze ve meyvelerin salamura ismi verilen tuzlu, asitli bir çözelti içerisinde bir zaman bekletilerek uzun bir süre saklanabilecek [...]

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı sirkeli biber turşusu, Turşular Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Çoğunlukla sirke kullanılarak hazırlanan turşular yaygın olarak y[...]

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu, Turşu; Dünya tarihinin en önemli ve en eski gıda saklama yöntemlerindendir. Turşunun yapımı bazı kaynaklar M. Ö. 3000-4000 yıllarını işaret etmektedir[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6