Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle karıştırarak yapılabileceği gibi sade olarak da yapılabilir. Ayrıca kamber biber diğer dolmalık biberler gibi olmasa da kapağı açıldığında içi doldurulabilir. Bu nedenle içini minik minik doğranan sebzeler ile doldurarak da farklı bir tuşu hazırlayabilirsiniz. Benim de sizlerle paylaşmak istediğim tarif bu usul ile hazırlanmaktadır. Sizler benim yazacağım iç harcından daha farklı malzemeler kullanarak da turşunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca kamber biberi hem yeşil hem de kırmızı renkte olduğundan bu iki rengi kullanırsanız turşunuzun albenisi daha fazla olur. Bu arada biberler biraz yer kapladığı için turşu yapacağınız kabın geniş olmasına özen gösterin. Günümüzde turşu yapımında tek kullanımlık plastik kapların tercih edildiğine sık sık rastlanılmaktadır.


Kamber biber turşusunun yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilo karışık kamber biber,
  • 3 baş sarımsak,
  • 4 adet havuç,
  • 4 adet az kızarmış turşuluk domates,
  • 7-8 adet sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu,
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi,
  • Bir demet dereotu,
  • Bir demet maydanoz,
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu,
  • 7-8 adet kurutulmuş defne yaprağı,
  • Birkaç tane çekilmemiş karabiber,
  • 7-8 adet pişmemiş nohut,
  • Yeteri kadar soğuk su,

Kamber biber turşusu nasıl yapılır?


Kamber biber turşusunun yapımı çok kolaydır. Öncelikle kamber biberlerin baş kısımlarını kırmadan açın. Saplarını atmazsanız biberleri doldurduktan sonra ağızlarına tekrar kapatabilirsiniz. Kamber biberleri yıkayın. Diğer tarafta sebzeleri doğramaya başlayın. Havuç, sivri biber ve domatesleri minik minik doğrayıp karıştırın. İçerisine sarımsağın 2 başını da doğrayın. Daha sonra yeşilliklerinde yaklaşık 1/3'ünü doğrayıp bol miktarda tuz ekerek tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlanan harcı bir tatlı kaşığı yardımıyla tüm kamber biberlerin içerisine doldurun. Saplarının çekirdeklerini ayırarak biberlerin üzerine kapatın. Geniş bir cam kavanozun içerisine biberleri sağlam bir şekilde yerleştirin.

En önemli aşama turşunun suyunu hazırlanması aşamasıdır. Bunun için yaklaşık 1,5 litre buzluktan çıkartılmış suyunu içerisine kaya tuzu ile sirkeyi dökün ve karıştırın. Elde edilen suyu ısınmasını beklemeden hemen kavanozun üzerinden yavaşça boşaltın. Suyu boşaltırken biberlerin içinin boşalmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. En son olarak kalan tüm malzemeyi tuz da dahil turşu kavanozunun üzerine koyarak turşun kapının kapağını tüm gücünüz ile sıkın. Kamber biber turşusu hazır. Yaklaşık 1 ay sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Kamber Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Güncel

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Limonla Turşu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon turşu yapımı, çok basit olmakla beraber vereceğim tarifle artık hazır almaktan kurtulacaksınız. Hatta arkadaşlarınız hazır zannedip sizin yaptığınıza ina[...]

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta turşusu, ilginç turşuları sevenlere bunu öneriyoruz. Bu turşu tarifini ister aperatif olarak tüketebilir, isterseniz turşu özleminizi giderebilirsiniz. Hiç merak [...]

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazdan kışa hazırlı[...]

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmakta[...]

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turş[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6