Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu

Limon turşusu yapabilmek için uygun limonların kalın kabuklu ve yeşil limonlar olması gerekmektedir. Bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenilebilir olması önemlidir. Özellikle organik Bodrum limonu, limon turşusu için en uygun tercih olacaktır. Bu nedenle, limon turşusu için uygun limonu bulmak oldukça zordur. Hazırlanışı oldukça kolaydır ve ekşi tatları seviyorsanız, damak tadınıza çok uygun olacaktır.

Limon Turşusu Malzemeleri

  • 3 adet kalın kabuklu organik Bodrum limonu
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu
  • Damak tadınıza ve zevkinize göre bir miktar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Limon Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemelerimizi güzelce bir araya getirdikten sonra yapımına başlayabiliriz. Öncelikle limonları yıkayıp, uçlarını kestikten sonra ince dilimlere bölüyoruz. Bir sıra limon dilimini bir porselen servis tabağına diziyor ve üzerine deniz tuzu serpiyoruz. Üzerini kapatarak buzdolabında bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün limonları bir cam şişeye yerleştiriyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ekliyoruz. Limonların üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı gezdirip, kapağını sıkıca kapatıyoruz. Güneş görmeyen serin bir rafta 6-7 gün dinlendirdikten sonra tüketebiliriz. Kapağını açtıktan sonra kavanozu buzdolabında muhafaza etmemiz gerekmektedir.

Turşu Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir turşu yapabilmek için, salamuradaki tuz oranını çok iyi ayarlamamız gerekmektedir. Aksi halde turşumuz ya yenmeyecek kadar tuzlu ya da çok az tuzlu olur. Tuz oranı az olduğu takdirde, istenmeyen canlıların üremesine ve turşuların yumuşamasına sebebiyet verir. Turşu yapacağımız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen göstermeliyiz. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Turşuyu 18 derece ile 20 derece sıcaklık arasında bekletmemiz gerekmektedir. Turşu olgunlaştıktan sonra daha serin bir yerde muhafaza etmemiz gerekmektedir. Turşumuzun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizlemeliyiz.

Ekstra Bilgiler

Limon turşusu, C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve yemeklerin yanında mükemmel bir garnitür olarak kullanılabilir. Turşunun içerisindeki zeytinyağı, sağlıklı yağ asitleri içerir ve kalp sağlığını destekler. Organik ürünler kullanmak, turşunun besin değerini artırır ve daha sağlıklı bir tüketim sağlar. Limon turşusunu hazırlarken hijyen kurallarına uymak, turşunun uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri