Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenilebiliyor olması gerekir. Bu turşu için özellikle organik Bodrum limonu olması gerekiyor. Bu yüzden limon turşusu için uygun limonu bulabilmek zor bir iştir. Yapılışı çok kolaydır ve eğer ekşi tatları seviyor iseniz damak tadınıza çok uygun olacaktır.


Limon Turşusu Malzemeleri

  • 3 adet kalın kabuklu organik Bodrum limonu
  • 3 yemek kaşığı deniz tuzu
  • Damak tadınıza ve zevkinize göre bir miktar zeytinyağı
  • 1 limonun suyu

Limon Turşusu Nasıl Yapılır?


Malzemelerimizi güzelce bir araya getirdikten sonra artık yapıma başlayabiliriz. Öncelikle limonları yıkayıp, uçlarını kestikten sonra ince dilimlere bölüyoruz. Bir sıra limon dilimini bir porselen servis tabağına diziyoruz ve üzerine deniz tuzu serpiyoruz. Üzerini kapatarak buz dolabında bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün limonları bir cam şişeye yerleştiriyoruz. Üzerine bir limonun suyunu ekliyoruz. Limonların üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı gezdirip, kapağını sıkıca kapatıyoruz. Güneş görmeyen serin bir rafta 6-7 gün dinlendirdikten sonra tüketebiliriz. Kapağını açtıktan sonra kavanozu buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor ve turşu yapımında dikkat edilmesi gereken şeyler. İyi bir turşu yapabilmemiz için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlamamız gerekiyor. Aksi halde turşumuz ya yenmeyecek kadar tuzlu ya da çok az tuzlu olur. Tuz oranı az olduğu takdirde, istenmeyen canlıların üremesine ve turşuların yumuşamasına sebebiyet verir. Turşu yapacağımız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen göstermeliyiz. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Turşuyu 18 derece ile 20 derce sıcaklık arasında bekletmemiz gerekiyor. Turşu olgunlaştıktan sonra daha serin bir yerde muhafaza etmemiz gerekiyor. Turşumuzun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizlemeliyiz.

Limon Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Güncel

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Bulaşık Makinesinde Turşu Tarifi

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta lahana turşusu, dereotu ve taze melisa yaprağının olması ile farklı bir tat ve lezzet içermektedir. Turşu, ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir yiyecektir. Y[...]

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok[...]

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. B[...]

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman turşusu, adında anlaşıldığı gibi Türk turşusuna göre daha farklı lezzete sahiptir. Turşu hemen hemen herkesin sevdiği yemeklerin yanında aperatif olarak kullan�[...]

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates turşusu, ülkemizde insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Turşu türleri arasında oldukça yaygın olan bu turşu türü, özellikle yaz [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6