Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soğan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soğan turşusu, soğan neredeyse bütün yemeklerin yapımında kullanılan bir sebzedir. Turşu yapımında kullanacağımız kırmızı soğan beyaz kuru soğana göre içeriğinde daha fazla vitamin ve mineral barındırır. Soğanın bu içeriğinden turşu tüketerek faydalanmak mümkündür. Turşu başlı başına sağlığa katkıda bulunan bir yiyecek türüdür. Bir de sağlık için faydalı sebze ya da meyveler kullanılarak hazırlandığında faydalarından daha fazla yararlanmak mümkün olmaktadır. Kırmızı soğan birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmakta ve mucizevi etkilerinden yararlanılabilmektedir. Soğan turşusu tarifinden önce soğanın faydalarına göz atalım.


Soğanın Faydaları Nelerdir?

  • Soğan antioksidan bakımından zengin içeriğe sahip bir sebze türüdür. Beyaz soğana nazaran kırmızı soğan iki kat daha fazla antioksidan içermektedir. Bu nedenle de metabolizma üzerinde olumlu etki yaratır.
  • Vücudu serbest radikallere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Kansere karşı kullanılabilecek mükemmel bir sebzedir. Kanser tedavisinde vücuda yardımcı olur. Ayrıca kansere yakalanma olsılığını azaltır. Özellikle doku, gırtlak, ağız ve mide kanserine karşı yararlıdır.
  • Kan inceltici etkisi bulunmaktadır. Sık tüketildiğinde bu etkisinden daha fazla yararlanılabilir. Dolayısı ile devamlı kan inceltici etkisi olan ilaç kullanan kişiler dikkatli tüketilmelidir.
  • Kilo vermeye yardımcı bir üründür. Vücutta yağların parçalanmasına yardımcı olur.
  • Kemik sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Soğan Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 tane orta büyüklükte kırmızı soğan
  • 1 tane orta boy beyaz soğan
  • Yarım su bardağı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı içme suyu
  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı tane hardal
  • 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 5 tane defne yaprağı

Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?


Soğanların kabukları soyulduktan sonra bol su ile yıkanır. Ardından yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğranır. Doğranan soğanlar uygun bir kabın içine alınır ve üzer, kaynar su ile kaplanır. Kaynar suyun içinde 5 dakika bekletilerek suyu süzülür. Farklı bir kabın içine kişniş, hardal, tuz, nane, kırmızı pul biber, kara biber eklenir. Üzerine defne yaprakları parçalanarak eklendikten sonra, sirke, limon suyu, tuz ve su eklenip tüm malzeme karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Süzülmeye bırakılan soğanlar cam bir kavanoza alınıp, üzerine hazırlanan sulu harç dökülür. Hazırlanan karışım kavanozu doldurmazsa bir miktar su ve sirke karıştırılarak kavanoza ilave edilebilir. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak, serin bir yerde turşu olana kadar bekletilir.

Afiyet olsun.

Soğan Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Köz Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberiye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dal Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli yağlı biber turşusu; turşular Rumeli ve Trakya mutfağının ve sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukç[...]

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan ve yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak sunulan şahane bir turşu çeşididir. Arzuya göre meze şeklind[...]

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstün[...]

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu, Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan pırasa içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığı için son derece faydalı bir sebzed[...]

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6