Soğan, neredeyse tüm yemeklerin yapımında kullanılan bir sebzedir. Turşu yapımında kullanacağımız kırmızı soğan, beyaz kuru soğana göre daha fazla vitamin ve mineral barındırır. Soğanın bu içeriğinden turşu tüketerek faydalanmak mümkündür. Turşu, başlı başına sağlığa katkıda bulunan bir yiyecek türüdür. Bir de sağlık için faydalı sebze ya da meyveler kullanılarak hazırlandığında faydalarından daha fazla yararlanmak mümkündür. Kırmızı soğan, birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmakta ve mucizevi etkilerinden yararlanılabilmektedir. Soğan turşusu tarifinden önce soğanın faydalarına göz atalım. Soğanın Faydaları Nelerdir?
Soğan Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Soğan Turşusu Nasıl Yapılır? Soğanların kabukları soyulduktan sonra bol su ile yıkanır. Ardından yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğranır. Doğranan soğanlar uygun bir kabın içine alınır ve üzerine kaynar su ile kaplanır. Kaynar suyun içinde 5 dakika bekletilerek suyu süzülür. Farklı bir kabın içine kişniş, hardal, tuz, nane, kırmızı pul biber, kara biber eklenir. Üzerine defne yaprakları parçalanarak eklendikten sonra, sirke, limon suyu, tuz ve su eklenip tüm malzeme karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Süzülmeye bırakılan soğanlar cam bir kavanoza alınıp, üzerine hazırlanan sulu harç dökülür. Hazırlanan karışım kavanozu doldurmazsa bir miktar su ve sirke karıştırılarak kavanoza ilave edilebilir. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak, serin bir yerde turşu olana kadar bekletilir. Afiyet olsun. |
Hasan Safa
11 Temmuz 2024 PerşembeSoğan gerçekten neredeyse her yemekte kullanılıyor, peki kırmızı soğanın beyaz soğana göre daha fazla vitamin ve mineral içerdiğini biliyor muydunuz? Turşu yaparken bu faydalardan nasıl daha fazla yararlanabilirim?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeHasan Safa bey, kırmızı soğanın beyaz soğana göre daha fazla vitamin ve mineral içerdiği doğrudur. Özellikle antioksidanlar ve antosiyaninler açısından zengindir. Turşu yaparken bu faydalardan daha fazla yararlanmak için kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesip tuz ile ovabilirsiniz. Daha sonra sirke, limon suyu ve baharatlar ekleyerek bekletebilirsiniz. Bu şekilde kırmızı soğanın besin değerlerini koruyarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!