Közlenmiş Patlıcan Turşusu Közlenmiş patlıcan turşusu, özellikle yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen ve suyu oldukça şifalı olan bir yiyecektir. Közlenmiş patlıcan, içerdiği vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin maddesidir. Bu nedenle, közlenmiş patlıcan turşusu olarak tüketilebileceği gibi, içerisi aynı karnıyarık gibi doldurularak da turşu yapılabilir. Közlenmiş patlıcan turşusu, sarımsak, kırmızı biber ve zeytinyağı ile birleştirildiğinde lezzeti gerçekten ikiye katlanır. Hamarat hanımlar, salatalık, domates, lahana ve kırmızı biber gibi malzemelerle oldukça lezzetli turşular hazırlayabilirler. Özellikle kış aylarında turşu tüketimi artar ve her sofrada çeşitli turşular yer alır. Yapılışı oldukça pratik olan közlenmiş patlıcan turşusunu siz de hazırlayarak sevdiklerinizle bu mükemmel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, közlenmiş patlıcan turşusunun en büyük avantajı, istediğiniz miktarda hemen hazırlayarak birkaç saat sonra tüketebilmenizdir. Közlenmiş Patlıcan Turşusu İçin Gereken Malzemeler
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır? İlk olarak, etli patlıcanları közleyin ve ardından kabuklarını güzelce soyun. Soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. Aynı şekilde kırmızı biberleri de közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğradığınız patlıcan ve kırmızı biberleri bir kâsenin içine alın. Sarımsakları kabuklarından ayırdıktan sonra biraz tuz ekleyerek dövün ve diğer malzemelerle birlikte kâseye ekleyin. Ardından nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek hafifçe karıştırın. Közlenmiş patlıcan turşusunu hazırladıktan sonra 1-2 saat kadar bekletirseniz, sarımsak ve nar ekşisi özleşerek daha lezzetli hale gelecektir. Son olarak, közlenmiş patlıcan turşusunu servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet olsun. |
blg
12 Nisan 2024 Cumabunun kozlenmiş patlıcan salatası olduğundan eminim
Cevap yazAdmin
12 Nisan 2024 CumaEvet, Blg, kozlenmiş patlıcan salatasına benziyor. Kozlenmiş patlıcan, yoğurt, sarımsak ve bazı baharatlarla yapılan bu salata, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Umarım tadından memnun kalmışsındır!
Kavram
12 Nisan 2024 CumaBu turşu her yörede farklı adlandirilmaktadir. ege bölgesinde turşu olarak bilinen bu yiyecek akdeniz tarafinda salata olarak nitelendirilir.
Soru Sor / Yorum Yap