Közlenmiş Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Turşusu, turşu en çok yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen ve suyu oldukça şifalı olan bir yiyecektir. Közelenmiş patlıcan özellikle içerdiği vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin maddesi olduğu için ister közlenmiş patlıcan turşusu olarak isterseniz de içini aynı karnıyarık gibi doldurarak turşu yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan turşusu sarımsak, kırmızı papaya biber ve zeytinyağı ile birleştiği zaman o turşunun lezzeti gerçekten ikiye katlanıyor. Hamarat bayanlar salatalık, domates, lahana ve kırmızı biber, közlenmiş patlıcan ya da içi doldurulmuş patlıcan ile oldukça lezzetli turşular hazırlıyorlar. Çoğunlukla kış aylarında turşu tüketimi daha fazla alıyor, her sofrada her akşam yemeğinde mutlaka çeşitli turşular sofrayı süslemektedir. Yapılışı oldukça pratik olan közlenmiş patlıcan turşusunu sizde hazırlayarak sevdikleriniz ile bu mükemmel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca közlenmiş patlıcan turşusunun en büyük avantajı istediğiniz miktarda hemen hazırlayarak birkaç saat sonra tüketebilirsiniz.


Közlenmiş Patlıcan Turşusu İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeleri

  • 3 adet közlemelik etli patlıcan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 adet kırmızı papaya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (İsteğe göre)
  • Yeterli miktarda tuz

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?


İlk önce etli patlıcanları közleyin, ardından kabuklarını güzelce soyalım ve istediğiniz irilikte doğrayın. Bu arada kırmızı papaya biberi de aynı şekilde közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğradığımız patlıcan ve kırmızı biberi bir kâsenin içerisine alalım. Sarımsakların kabuklarını dövdükten sonra üzerine bir miktar tuz ekleyip dövelim ve diğer malzemelerin arasına ekledikten sonra karıştıralım. Daha sonra nar ekşisi, zeytinyağını, limon suyu, tuzunu ilave ettikten sonra hafif bir şekilde karıştıralım. Közlenmiş patlıcan turşusunu hazırladıktan sonra 1-2 saat kadar bekletirseniz, sarımsak ve nar ekşisi özleştiği için çok daha lezzetli oluyor. Ardından közlenmiş patlıcan turşusunu servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Turşusu Yorumları

soru

blg

06 Eylül 2017 Çarşamba

bunun kozlenmiş patlıcan salatası olduğundan eminim

Cevap yaz
cevap

Kavram

06 Eylül 2018 Perşembe

Bu turşu her yörede farklı adlandirilmaktadir. ege bölgesinde turşu olarak bilinen bu yiyecek akdeniz tarafinda salata olarak nitelendirilir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Dai[...]

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Turşusu, Anadolu yiyecek kültürünün ürünlerinden olan turşular özellikle kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Tabii ki sadece kış mevsiminde değil tü[...]

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turş[...]

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak turşusu, turşu yaz sebze ve meyvelerini kış aylarında tüketmek için geliştirilen bir tekniktir. Farklı sebze ve meyveler özel turşu tuzu ve sirke buluşturularak d[...]

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli o[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6