Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balık Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz tadıyla tam da Trakya insanının damağına hitap eden lezzetli bir turşudur. Biberler közlendikten sonra soğumadan dizileceği için cam kavanoza hazırlanması tavsiye edilir.


Balık Biberi Turşusu Malzemeleri

  • Yeteri kadar isteğe bağlı olarak acılı veya acısız biber
  • Yeter miktarda elma sirkesi
  • 1 Kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı şeker
  • Bolca sarımsak
  • İsteğe göre maydanoz

Balık Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?


Balık biberlerini suyla güzelce yıkayıp kurutun. Sağ kısımlarını isterseniz dibinden koparabilir ya da kısaltabilirsiniz. Yağsız bir tavada biberleri köz tadını elde edinceye kadar ocakta pişirin. Bu işlemi fırında ya da köz üzerinde de yapabilirsiniz. Sarımsaklarınızı soyup hazırlayın 1 litrelik cam kavanozun altına birkaç diş sarımsak koyduktan sonra közlenmiş biberlerinizi bir ya da iki parmak yüksekliğinde sıkıca dizin. Aralara diş diş sarımsaklardan, isteğe göre birkaç dal maydanoz ekledikten sonra dizme işlemine kavanoz doluncaya kadar devam edin. Tuz ve şekeri bir kapta bir bardak sirke içinde eritin. Kavanoza ilk önce zeytinyağını, daha sonra sirkeli sosu ekleyin. Biberlerin arası sık olduğu için çok fazla sosa gerek kalmayacaktır. Yine de eksik kalırsa sirke ile üzerine çıkacak kadar ilave edin. Kavanozunuzun kapağını sıkı sıkıya kapayıp, yaklaşık 20-25 gün turşunuzun olgunlaşmasını bekledikten sonra turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.

Balık Biberi Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman sakla[...]

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı turşusu, lafını duyunca bazının turşusu da mı yapılıyor dediğinizi duyar gibi oluyorum. Evet özellikle bazı yörelerde pazı turşusunun yapımı çok yaygındır[...]

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu, Turşu; Dünya tarihinin en önemli ve en eski gıda saklama yöntemlerindendir. Turşunun yapımı bazı kaynaklar M. Ö. 3000-4000 yıllarını işaret etmektedir[...]

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler ha[...]

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno turşusu, Anavatanı Meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6