Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Taze Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Taze fasulye turşusu, özellikle Karadeniz de yapılan bir turşudur. Özellikle taze fasulye veya diğer adıyla yeşil fasulye turşusu ikram edilirken yanında bir dilim de mısır ekmeği sunulur. Bu turşu yeni yeni meyhanelerde rakının yanında meze olarak ikram edilmeye başlandı. Şimdi bu enfes turşuyu nasıl yapacağınızı anlatalım.


Taze Fasulye Turşusu malzemeleri

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 kahve fincanı nohut
  • Üzüm sirkesi
  • 6-7 diş sarımsak
  • Salamura tozu
  • Limon tozu
  • Kaynamış soğumuş su
  • Buzlu su

Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?


Fasulyeleri temizleyin. Bir tencereye fasulyeleri haşlayacak kadar su koyun. Suyu kaynatın. Temizlediğiniz fasulyeleri kaynayan suya atın. 2-3 dakika fasulyelerin hafif rengi dönene kadar kaynatın. Başka bir kapta buzlu su hazırlayın. Çıkarttığınız fasulyeleri buzlu suya atın. Kavanozlara fasulyeleri dik olacak şekilde yerleştirin. Üzerine sarımsakları ve nohutları paylaştırın. Üzüm sirkesi, limon tuzu ve salamura tozunu iyice eriyecek şekilde karıştırın. Kavanozların çeyreği dolacak kadar üzüm sirkeli karışımınızı dökün. Üzerine kavanoz dolana kadar kaynamış soğumuş suyu dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.15-20 gün boyunca hiç açmayın. Açtıktan sonra buz dolabında saklayın. Yemeye hazır hale gelen fasulye turşusunu isterseniz kavurma yapıp misafirlerinize ikram edebilir, sahur vaktinde veya kahvaltılarda tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Taze Fasulye Turşusu Yorumları

soru

Çiğdem

09 Eylül 2018 Pazar

İyi günler ben fasulye turşusunu çok seviyorum fakat ayrı ayrı kavanozlarda yapmak çok emekli geliyor bana. Acaba kışlık turşu kurduğumuz zaman hepsini bir bidonda birleştirsem ve aynı malzemeleri kullanarak kursam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Top Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Tombul Biber Tursusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Patlıcan Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Alman Turşusu ile Türk Turşusu Farkları

Güncel

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu; Turşular Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukça yaygındır. Sirke[...]

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon Turşu Yapımı ve Tarifi

Kornişon turşu yapımı, çok basit olmakla beraber vereceğim tarifle artık hazır almaktan kurtulacaksınız. Hatta arkadaşlarınız hazır zannedip sizin yaptığınıza ina[...]

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları aras�[...]

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biberi Turşusu, Adından da anlaşılacağı üzere Kahramanmaraş yöresine ait olan bu turşu biberinin ekimi nisan ayında başlar ve tarladan toplanan taze biberlerle y[...]

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turş[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6