Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve artık ayarını daha iyi tutturarak daha iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Evet turşu yapmak biraz deneyim isteyebilir fakat öyle abartılacak kadar da zor değildir. Bir turşunun iyi olması demek erimeden kalabilmesi demektir. Turşunu erimemesi ise ilk başta tuzunun çok iyi ayarlanmasına bağlıdır. Tabi başka şartlarında sağlanması çok önemlidir. Fakat neyse ki biber turşusu salatalık gibi kolay eriyebilen bir turşu olmadığı için eğer ilk defa turşu yapmayı deniyorsanız biber turşusu yapmak ile işe başlayabilirsiniz. Sivri biber turşusu yapmaya karar verdiğinizde eğer mümkün ise biberleri köylü pazarından ince ince almaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Turşu yapımında soğuk su kullanacağım bu durum sizi şaşırtmasın. Soğuk su ile yapılan turşu daha diri olmaktadır. Ayrıca bu tarife göre kavanoz büyük gelirse yanına başka sebzelere de atabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.


Sivri biber turşusu için gerekli malzemeler

  • 1 kilo sivri biber,
  • 2 baş sarımsak,
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu,
  • Yarım çay bardağı nohut,
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi,
  • 1/2 limon,
  • Yarım demet dereotu,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım yamak kaşığı limon tuzu,
  • 4-5 dal kuru defne yaprağı,
  • Bir tutam top karabiber,

Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Sivri biber turşusunun yapımı çok kolaydır. Öncelikle sivri biberlerin uç kısımlarını bıçak yardımıyla alın. Ben sapları ile yapmayı tercih ediyorum. Hep yerken daha hoşuma gidiyor hem de erimemesi için saplarının kalması önemlidir. Tercih sizin. Daha sonra sarımsakları da soyun. Bir cam kavanozun içerisine her ikisini de kafanıza göre yerleştirin.

Turşu yapımı için en önemli ve can alıcı noktaya gelelim. Yaklaşık 6 su bardağı suyu buzlukta buzlanmaya başlayıncaya kadar soğutun. Daha sonra içerisine limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyerek biraz karıştırın. Elde edilen bu karışımı ısınmadan hemen kavanozun üzerine boşaltın. En son olarak kavanozun en üst kısmına kalan diğer malzemeleri ayıklayarak bütün halinde koyun. Turşu kavanozunun kapağını iyice sıkın ve serin kuru bir yerde muhafaza edin. Fakat ilk iki gün boyunca günde bir kere kapağını açarak içindeki havayı alın. Böylece turşunuz taşmaz. Bu arada tuzunu da mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Turşuyu yapmak kadar doğru yerde saklamak da önemlidir. Bunun için sakın balkonları kullanmayın. Turşu ısı ve ışığı sevmez rengi beyaza döner. Sivri biber turşusu hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sivri Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soka Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Süs Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Süs Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yazın acı biberler malum daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Kış geldiği zamanda hem fiy[...]

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme[...]

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Turşu kaç kaç kalori, kalori hesabı kilo vermek isteyen ya da mevcut kilosunu korumak isteyen kişiler tarafından oldukça önemlidir. Kişinin günlük alması gereken kalori[...]

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula turşusu, Muşmula halk arasında töngel diye adlandırılır. Muşmula turşusu Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Birçok turşu çeşidi vardır. Turşuların her ç[...]

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı turşusu, lafını duyunca bazının turşusu da mı yapılıyor dediğinizi duyar gibi oluyorum. Evet özellikle bazı yörelerde pazı turşusunun yapımı çok yaygındır[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6