Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pırasa Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Turşusu, Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan pırasa içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığı için son derece faydalı bir sebzedir. Bu nedenden ötürü pırasanın farklı tariflerinin denenmesinden yana biriyim. Pırasanın yemek ve salatasının yapılmasından ziyade turşusunun da yapılması gerekir. Pırasa turşusu oldukça lezzetli olmaktadır. Bunun garantisini verebilirim sizlere. Eviniz de kolayca ve çok az maliyetle bu turşuyu yapabilirsiniz. Özellikle de soğuk kış mevsiminde tüketilince de insan vücuduna doğal bir direnç ve enerji sağlar. Şimdi lezzeti konusunda garantili olan pırasa turşusu nasıl yapılır püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım.


Pırasa Turşusu Malzemeleri

  • 8-10 kök kadar iri pırasa
  • Bir litre su
  • İki çorba kaşığı kaya tuzu
  • Bir çay kaşığı limon tuzu
  • 8-10 diş kadar sarımsak
  • İki çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • İki litrelik kavanoz

Pırasa Turşusu Nasıl Yapılır?


Pırasalar temiz şekilde yıkanır ve pırasaların beyaz kısımları da dahil olmak üzere beşer cm aralıklarla verev şekilde dilimlere ayrılır. Ayrı bir karıştırma kabının içine bir litre içme suyu, kaya tuzu ve limon tuzu karıştırılarak tuzların birbirine karıştırılması sağlanır. Diğer taraftan sarımsakların kabukları ayıklanır. Temiz yıkanmış ve kurutulmuş kavanoza dilimlere ayrılan pırasalar gelişigüzel şekilde doldurulur. Pırasa dilimlerinin arasına da eşit miktarlar da ayıklanmış sarımsaklar serpiştirilir. En son olarak da tuzlu su karışımı ve sirke pırasaların üstüne dökülür ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Pırasaların kesinlikle hava almaması gerekiyor bu önemli bir püf noktasıdır. Yaklaşık olarak 15 gün boyunca serin bir yerde bekleyen turşu tüketime hazır hale gelecektir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Pırasa Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Kornişon Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok[...]

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Turşusu, Kereviz artık günümüzde çokça tüketilen bir sebzedir olarak bilinmektedir. Kerevizin bilinen çok farklı tüketilme çeşitleri bulunmaktadır yani çok y[...]

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber turşusu, sanırız evinde bu turşuyu yapmayan, sevmeyen yoktur. Biber turşuya yakışan malzemelerden biridir. Acısıyla, tatlısıyla her türünden turşu yapabilirsini[...]

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve be[...]

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında kullanılmaktadır[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6