Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında kullanılmaktadır. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetişen bitki ülkemizde fazlaca yetişmektedir. Çok sağlıklı bir bitki olmasına rağmen ülkemizde kapari tüketimi yaygın değildir. Kapari turşusu tarifine geçmeden önce kapari otunun faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Kanser hastalığının tedavisinde alternatif olarak kullanılabilir.
  • Kabızlığı engelleyici etkisi vardır.
  • İdrar söktürücü özelliktedir.
  • Balgam söktürür.
  • Romatizma şikâyetlerine karşı iyi gelir.
  • Solucan ve parazitlerin düşmesini kolaylaştırır.
  • Sindirim sistemi için faydalıdır.
  • İskorbit hastalığına karşı iyi gelir.
  • Kan bozuklukları tedavisinde kullanılabilir.
  • Gut hastalığına karşı iyi gelir.
  • Ağrı kesici etkisi vardır.
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Mide ülserine karşı iyi gelir.
  • Adet döneminde oluşan şikâyetleri azaltır.
  • Dalak büyümesine karşı yararlıdır.
  • Basur tedavisinde alternatif olarak kullanılmaktadır.
  • MS hastalığına karşı iyi gelir.
  • Diş ağrılarını keser.
  • Karaciğer fonksiyonlarını düzenler.

Kapari Turşu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gr nohut büyüklüğünde kapari
  • 4 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım su bardağı salamura tuzu

Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?


Kapari turşusu için kullanılacak kapariler bol su ile yıkanarak temizlenir. Uygun bir tencereye su koyularak kaynatılır. Kaynayan suya temizlenen kapariler eklenerek 7 dakika kadar haşlanır. Haşlanan kapariler süzgece alınarak soğumaya bırakılır.

Çukur bir kabın içine 3 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve yarım su bardağı tuz eklenerek karıştırılır. Soğuyan kapariler cam bir kavanozun içine boşaltılır. Üzerine hazırlanan salamura su eklenir. Kavanozun üzerinde hiç boşluk kalmamalıdır. Kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır ve karanlık bir yerde saklanır. Kapari turşusu 20 gün sonra tüketim için hazır olur.

Afiyet olsun.

Kapari Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Güncel

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Güncel

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil domates turşusu, yazın kızarmadan toplanan domateslerle yapılıyor. Evinizin, yazlığın bahçesinden topladığınız ya da pazardan satın aldığınız yeşil domate[...]

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates turşusu, ülkemizde insanlar tarafından oldukça sevilen mükemmel lezzetlerden biridir. Turşu türleri arasında oldukça yaygın olan bu turşu türü, özellikle yaz [...]

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kaya Koruğu Turşusu; Kaya koruğu deniz börülcesi veya deniz fasulyesi ile özellikle de deniz fasulyesi ile fazla karıştırılıyor. İyot bakımından hepsi de zengin oldu�[...]

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye turşusu, bu turşuyu yaz aylarında fasulyenin bol olduğu dönemde yapmanızı tavsiye ederiz. Kış hazırlıklarına bunu eklemelisiniz. Ülkemizde özellikle Karadeniz[...]

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Limon Turşusu, Limon turşusu yapabilmek için uygun limonun kalın kabuklu ve yeşil limonlar en uygun limonlardır. Yalnız bu limonların kabuklarının hem kalın hem de yenil[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6