Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve beğenilerek yenilir. Ben de bir Samsunlu olarak gerçekten çok severek yiyorum. İnanın yemeklerin yanında hatta kahvaltıda bile o kadar güzel gidiyor ki anlatamam. Kimileri salçalı kimileri de salçasız yapar. Ama ne olursa olsun her halükârda sevilerek yenilen bir tariftir. Özellikle de bol soğanlı ve birazda acısı bol oldu mu tadına diyecek yok. Bu eşsiz tadı mutlaka denemelisiniz. Sizin de damak tadınıza uyacağına ve sık yaptığınız tariflerin listesine ekleyeceğinize emin olabilirim. Evde kendi vurmuş olduğunuz fasulye turşunuz varsa hemen şimdi bu fasulye turşusu kavurmasını yapıp ister yemek yanında, isterseniz de kaşıklayarak herhangi bir içecek eşliğinde yiyebilirsiniz.


Fasulye Turşusu Kavurması İçin Malzemeleri

  • Fasulye turşusu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tane büyük boy kuru soğan (Fasulye turşusuna göre soğan miktarını arttırabilirsiniz.)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber

Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır?


Bir derin kabın içine fasulye turşusunu koyun ve içine su ekleyip, fasulye turşusunun tuzunun çıkmasını bekleyin. (Fasulye turşusunu kişi sayısına göre az veya çok ayarlayabilirsiniz.) Suda beklemiş ve tuzu çıkmış olan fasulye turşusunu süzün ve elinizle fasulyeleri sıkın. (Eğer fasulyeler bütün ise belli aralıklarla doğrayıp bu işlemi yapabilirsiniz.) Ardından sarımsakları ve soğanı ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ koyun, soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşene dek kavurun. Pembeleşen soğan ve sarımsaklara salça ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra fasulye turşusunu ekleyin ve üzerine kırmızı pul biber atıp iyice karıştırın, biraz daha kavurun. Fasulye turşusu kavurması artık yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Fasulye Turşusu Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşunun Zararları Nelerdir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Turşu Kalori Turşu Kaç Kalori?dir?

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zencefil Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Salatalık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Muşmula Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Güncel

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu, Zeytinin anavatanı Mezopotomya"dır, Dünyanın diğer bölgelerine buradan yayılmıştır, binlerce yıldır Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan zeytin, in[...]

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma sirkeli sarımsak turşusuBu tarif midesinde ülser, reflü gibi rahatsızlığı olanlara göre bir tarif değildir. Elma sirkeli sarımsak turşusunun, birçok faydası vard[...]

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşudur. Ahlat meyve[...]

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara çubuk turşusu, bu turşu Ankara ilinin Çubuk ilçesinde yapılan turşu türüdür. Burada tanınmasında Çubuk ilçesinin belediyesi sayesinde markalaşmış. Yapılan [...]

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu: Ülkemizin birçok yöresinde yemeklerin yanında meze olarak sunulan turşu, bölge, ağız tadı ve imkânlara göre çeşitlilikler gösterir. Turşu ya[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6