Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat turşusu, ülkemizde Çanakkale ilimiz ile civarında, batı Karadeniz bölgesinin özellikle Bolu ilinde çok fazla yapılan ve severek tüketilen bir turşudur. Ahlat meyvesi her bölgede bilinen görülen bir şey oladığı için ülkemizde pek fazla tanınmaz. Mesela güneyli bir insanımıza ahlatı sorsanız birçoğu bilmeyecektir.

Ahlatı herkesin tüketebilmesi için iyice olgunlaşması gerekir. Eğer bir şekilde elinize tüketilemeyecek sertlikte ahlat geçti ise sakın atmayın. Ahlat turşusu yapın ve daha önce hiç tatmadığınız muhteşemlikte bir lezzet elde edin. Kolay gelsin.


Ahlat turşusu malzemeler

  • 2 Kilo kadar mümkünse iri ahlat
  • Yeteri kadar su

Ahlat turşusu nasıl yapılır?


Ahlatları bol su ile yıkayın. Kavanoza doldurun. Kavanoz tam olarak dolması gerekir. Bu yüzden elinizdeki ahlata göre bir kavanoz seçin. Üzerini su ile doldurun. Serin ve güneş ile temas etmeyen bir yere kaldırın. İçinde bulunduğu iklime göre 10.12 gün içinde ahlat turşusu hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Ahlat Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alman Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kıl Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelem Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapari Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmektedir. Tur�[...]

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu biber turşusu, turşular geleneksel kış hazırlıkları arasında yer alan ve sofralarımızda olmazsa olmaz dediğimiz besinlerimizden biridir. Günümüzde çok sayıda [...]

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle[...]

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok[...]

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş biber turşusu, daha çok ülkemizde makinelerde üretilmektedir. Tabi ki bunun en büyük nedeni; közlenmiş biber turşusu içerisinde kullanılan biberi közleyebil[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6