Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı pancar turşusu, ana vatanı Akdeniz olarak bilinen pancar ıspanakgiller ailesine mensuptur. Pancar kendine has kırmızı renkli bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda bu rengini de içerisinde bulunan vitamin ve minerallerden alır. Potasyum, çinko, fosfor, kalsiyum ve magnezyum bakımından da oldukça zengin bir besindir. Antioksidan özelliği fazla olan pancarı turşu ve yemek yapımında kullanabilirsiniz. Ancak kültürümüz de kırmızı pancar genellikle turşu olarak kullanılmaktadır. Güzel görüntüsü ile gözlere hitap eden kırmızı pancar turşu lezzeti ile de damaklara hitap etmektedir. Kırmızı pancarın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz.


Kırmızı Pancar Faydaları Nelerdir?

  • Şeker hastalığının oluşmasını önler ve kan şeker değerlerini denge de tutar.
  • Karaciğere iyi gelir ve karaciğerin faaliyetlerini düzenli yapmasını sağlar.
  • İdrar sökücü özelliği olduğu için kum döken kişilerin kırmızı pancarı çok tüketmeleri önerilir.
  • Kırmızı pancarın en bilindik faydalarından bir tanesi de özellikle suyunun kan düzeltici olmasıdır.
  • Özellikle havuç suyu ile tüketilir ise alyuvar sayısının artışını sağlar.
  • Kemik zafiyeti olan kişiler için kırmızı pancar kaçınılmaz bir sebzedir.
  • Kış mevsiminde sık görülen soğuk algınlığı hastalığının giderilmesi için kırmızı pancar kullanılabilir.
  • Folat açısından ve beta karoten açısından zengin olan kırmızı pancar bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de fayda sağlamaktadır.
  • Erkekler de görülen prostat hastalıklarına karşı koruyucudur ve prostat kanserini önleyici özelliği vardır.
  • Sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.

Kırmızı Pancar Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 kilo kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tutam sarımsak
  • Yeteri kadar su
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?


Kırmızı pancarları aldıktan sonra kabuklarını çok ince olacak şekilde soyun. Bu aşamada bir soyucudan yardım alabilirsiniz. Kabukları soyulan pancarları iri küpler şeklinde doğrayın ve uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Pancarların üzerini geçecek kadar su ilavesi yapın ve kaynaması için ocağın üzerine alın. Birkaç taşım kaynayan pancarları suyun içerisinden delikle bir kepçe ile alın.

Pancarları toplam iki kiloluk bir kavanozun içerisine alın. Pancarların aralarına sarımsakların kabuklarını soyup yerleştirin. Ayrı bir kabın içerisine pancarların haşlandığı sudan ilave edin. Suyun içerisine tuz ve sirke ilavesi yapıp karıştırın. Hazırlanmış olan suyu pancarların üzerine dökün. Eğer bu aşamada turşunun içerisine ilave edilen su az gelirse haşlanmış olan pancarın suyundan ilave yapabilirsiniz. Turşunun kapağını sıkı şekilde kapatın ve olması için iki gün bekletin. Kırmızı pancar turşusu yapıldıktan yaklaşık 2-3 gün sonra tüketilebilir.

Kırmızı Pancar Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Suyu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ahlat Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kapya biber turşusu: Kapya biber ile hazırlanan bu turşu herkes tarafından sevilen bir turşudur. Sofralarda görsel olarak da güzel bire görüntü oluşturur. Eşsiz bir lez[...]

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kara Lahana Turşusu, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan ve yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak sunulan şahane bir turşu çeşididir. Arzuya göre meze şeklind[...]

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin b[...]

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve ar[...]

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması, Kış mevsiminin faydalı sebzelerinden biri olan lahananın, turşusu da oldukça sevilmektedir. Lahana hem kalorisinin düşük olması sebebi ile hem d[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6