Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşitli turşular yaparlar. Birçok meyve ve sebzenin turşusu yapılarak mevsimi geçmiş meyve ve sebzeler sağlıklı bir şekilde tüketilir. Turşu yapımında kullanılan tuz ve sirke, turşunun bozulmasını engeller ve uzun süre tüketilmesini sağlar. Birden fazla turşu çeşidi vardır. Bunlardan biri de havuç turşusudur. Yapılışı şu şekildedir: Havuç Turşusu Malzemeleri
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır? Havuçları güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra havuç soyacağı ile havuçları soyun ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Havuçların şekilli olmasını isterseniz tırtıllı bıçak kullanabilirsiniz. Sarımsakları da soyup hazırlayın. Daha sonra turşu yapacağınız bidonun içine bir sıra havuç, bir sıra acı biber ve sarımsakları sırasıyla döşeyin. Malzemelerin hepsi bitene kadar bu işlemi yapın. Daha sonra üzerine sirkeyi, tuzu, limon tuzunu, şekeri ve suyu ilave ederek bidonun kapağını kapatın. Bidonun kapağını kapattıktan sonra suyun bidonun dibine ulaşması için sallayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra turşuyu güneş görmeyen serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Turşu hazır olduğunda, turşuyu açıp tüketebilirsiniz. Ekstra Bilgiler
Afiyet olsun. |