Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. Birçok meyve ve sebzenin turşusu yapılarak mevsimi geçmiş meyve ve sebzeler sağlıklı bir şekilde tüketilir. Turşu yapımında kullanılan tuz ve sirke turşunun bozulmasına engel olur ve uzun süre tüketilmesini sağlar. Birden fazla turşu çeşidi vardır. Bunlardan biri de havuç turşusudur. Yapılışı şu şekildedir;


Havuç Turşusu Malzemeleri

  • 2,5 kilo havuç
  • 3-4 adet acı sivri yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2-3 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 su bardağı sirke

Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?


Havuçları güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra havuç soyacağı ile bir güzel soyun, havuçları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Havuçların şekilli olmasını istiyorsanız tırtıllı bıçak kullanabilirsiniz. Daha sarımsakları da soyup hazırlayın. Daha sonra tuşu yapacağınız bidonun içine bir sıra havuç bir sıra acı biberler ve sarımsaklar sırayla döşenir. Malzemelerin hepsi bitene kadar bu işlemi yapın. Daha sonra üzerine sirkesini, tuzunu ve suyunu ilave ederek kapağını kapatın. Bidonun kapağını kapattıktan sonra suyun bidonun dibine ulaşması için sallayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra turşuyu bir gün beklettikten sora tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Havuç Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Acı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı lahana turşusu, tantuninin, dönerin, çiğ köftenin ve ızgaraların yanına en çok yakışan turşudur. Yapması ve malzeme ucuzluğuyla oldukça tercih edilmektedi[...]

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu; Turşular Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunur. Çoğunlukla sirke yardımı ile yapılan turşular oldukça yaygındır. Sirke[...]

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık turşusu; Balık ve balık ürünleri insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Balık turşusu da bunlardan bir tanesidir. Balık omega yağ asitleri, E vitamini ve [...]

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mantar turşusu, mantarı sevenler tarafından oldukça sevilen bir turşudur. Yalnız mantar turşusu yaparken mantarları fazla haşlamamaya dikkat etmelisiniz. Yoksa turşunun i[...]

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklind[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6