Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber dolma turşusu, turşu Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Dünyanın en zengin mutfağına sahip olabilen ülkemiz de turşu çeşitleri yönünden oldukça çok zengindir. Biber dolma turşusu, bu lezzetli olan çeşitlerden sadece birisidir. Türkiye nüfusununda nerede ise yüzde 80 severek tüketebilmektedir. Genellikle ev hanımlarının severek uğraş verebildiği biber dolma turşusu vitamin yönünden de oldukça çok zengindir. Biber dolma turşusu, için kullanılabilen sarımsak ya da kırmızı kapya biberi olmazsa olmazlarından birisidir. Kapya olan biberin fazlası ile faydaları da bulunabilmektedir sindirim sistemini de düzenler ve hazmı kolaylaştırır, kolesterolü düşürür. Damar tıkanıklığı oluşumunu ise engeller midede gaz birikimini de önleyebilmektedir. Endorfin hormonları salgılar ya da mutluluk hissi verebilmektedir. Sarımsakda birçok derde devadır asırlardan beri kullanılan vitamin veya mineral deposu bu bitki yer almıştır. Genetik olan müdahaleye uğrayamayan sarımsak damar sertliği ya da tıkanıklığını önlemde de tansiyon ya da kolesterolü düzelmede de kanı temizlemede, şifa verebilen bir bitki olarak da kullanılmaktadır.


Biber dolma turşusunu için malzemeler

  • 2 kilo dolma biber
  • 1 adet küçük lahana
  • 5 adet kırmızı olan kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 5 tane havuç
  • 5 tane kornişon salatalık
  • 5 ya da 6 tane yeşil biber
  • 1 demet ise maydanoz

Suyu için gerekli olan malzemeler

  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı tuz
  • 1 tatlı kaşığı da limon tuzu

Biber dolma turşusu nasıl yapılır?


Dolmalık olan biberleri iyice yıkayıp sapları ya da tohumlarını çıkartınız. Lahana, kapya biberi, havuç, kornişon, yeşil biber veya maydanozu ince bir şekilde doğrayıp karıştırıyoruz ya da yıkadığımız biberlere sıkı bir şekilde dolduruyoruz, sarımsakları ise istediğimiz şekile göre iç olan malzemenin içerisine doğrayabiliriz veya kavanoza dizmiş olduğumuz dolmaların aralarına serpe bilmekteyiz. Doldurmuş olduğumuz biberlerin ağız kısımları yukarı gelecek bir şekilde kavanozlara da diziyoruz sırayla veya üst üste dizme işlemi bittikten sonra da sirkeyi kavanoza boşaltıyoruz daha sonra tuz veya limon tuzu ilave ettiğimiz 5 litre suyu ise kavanoza boşaltıyoruz hava almayacak bir şekilde ağzını kapatarak beklemeye bırakıyoruz.

Biber Dolması Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişa[...]

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi turşusu, Karadeniz hamsisinden çok güzel oluyor. Karadeniz'in incisi hamsiyi sevmeyen yoktur. Karadeniz bölgesinde yaşayan insanlar besin maddesinden çokça faydalanıy[...]

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Turp Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanıl[...]

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Turşu Yemek, turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu suda mayalanması ile yapılan bir yiyecektir. Mayalanma sırasında oluşan laktik asit oldukça faydalı bir bileşiktir[...]

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Alıç turşusu, alıç turşusu tarifini vermeden önce alıç hakkında biraz bilgi verelim. Ekşi muşmula olarak da bilinen, gülgillerden, kırlarda yabani olarak yetişen bir[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6