Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Acı Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Turşusu, Turşu bizim yemek kültürümüzün olmazsa olmazlarından biridir. Kış hazırlıklarında en baş sırayı çeken turşu bir de acı olursa o zaman tadına doyum olmaz. Acı biberli domates turşusu hemen hemen her yemeğin hatta kebapların yanında bile tüketilebilen bir lezzet harikasıdır. Acı biberli domates turşusu acı olması ve yağ içermemesi, sirkenin ve sarımsağında eklenmesi sebebi ile tam bir sağlık deposu olup, aynı zamanda zayıflamaya da yardımcıdır. Acı biberli domates turşusu tam bir vitamin kaynağıdır ve yüksek miktarda lif içeren bir gıdadır. Acı biberli domates turşusu tansiyonunuzu dengeler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bu şifa deposunun yapımı da son derece kolay. Acı biberli domates turşusu hanımların yapmayı en fazla tercih ettiği turşu çeşitlerinden bir tanesidir. Turşu yaparken sakın gözünüz korkmasın önemli olan doğru ölçüleri kullanmak.


Acı biberli domates turşusu için gereken malzemeler

  • Yarım kilo acı yeşil cin biber veya küçük top biber
  • 4 kilo şişe domates denilen uzun domates
  • 8 dolu yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 büyük baş Kastamonu sarımsağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Ve su

Acı biberli domates turşusu nasıl yapılır?


Şişe domateslerinizi temizce yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını soyun ve büyüklüğünü tercihinize göre ayarlayıp domateslerinizi küp-küp doğrayın. Acı ve küçük cin biberleri de yıkadıktan sonra bir çatal yardımıyla delin. Biberlerin delinmesinin sebebi domatesin ve turşu suyunun biberlerin içine iyice nüfuz etmesi için gerekli. Sarımsaklarınızı kolayca soymak için ılık suyun içerisinde yarım saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde çok daha kolay temizleyebilirsiniz. Sarımsakları soyduktan sonra çok ince olmamasına dikkat ederek minik minik doğrayın.

Hazırlamış olduğumuz domatesleri, cin biberleri ve sarımsakları kolayca karıştırabileceğimiz derin bir kaba alalım. Kabın normalden daha derin olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü karışım bir süre kapta bekleyeceği için domatesin ve sirkenin asidi ile taşma yapabilir. Karışıma zeytinyağı, tuz, toz şeker ve sirkesini ilave ettikten sonra serin bir yerde 6-8 saat kadar bekletmeniz gerekiyor. Bekletme sebebimiz turludaki gazın çıkması içindir. Süre tamamlandıktan sonra acı biberli domates turşunuzu istediğiniz boyutta kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın. Yalnız kavanozlara doldurulan turşunun reaksiyona geçerek taşacağını hesaba katarak ağız kısımlarından ikişer parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Kavanozların ağzını kapatmak için kullanacağınız kapaklar mutlaka yeni kapak olmalı. Kullanılmış ve paslanmış kapaklar turşuya zarar vererek zararlı bakterilen üremesini sağlar. Domatesli acı biber turşusunun kapakları da kapatıldıktan sonra buzdoabına kaldırılır. Domatesli acı biber turşunuz yaklaşık 5-6 hafta sonra tüketilmeye hazır biçimde sizi bekliyor olacak.

Afiyet olsun.

Acı Biberli Domates Turşusu Yorumları

soru

Zeren

27 Ağustos 2018 Pazartesi

Kolay gelsin uzun zamandır diyet yapıyorum acının yağ yaktığını söylediler. Ama acıyı çok sevmiyorum ama turşuyu çok seviyorum acaba acı biberli domates turşusu yersem yağ yakmamda yardımcı olur mu? Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim İyi günler.

Cevap yaz
cevap

Oyhan

05 Eylül 2018 Çarşamba

Merhabalar seren hanım, acı biberin kilo verdirmesinin sebebi bağırsakların çalışmasını hızlandırmak içindir. Acı biberi teli olarakta tüketseniz, taze olarakta tüketseniz faydası olacaktır. Yanlış çok fazla tüketilmesi miğdenizi yakacaktır ve başka sağlıkcproblemlerine sebep olabileceği için abartmadan tüketilmesi gerekir. Sağlıklı günler dilerim.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiçek Turşu Yapılışı

Çiçek Turşu Yapılışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pezik Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Sirkesiz Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Güncel

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biberi Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Turşu kaç kaç kalori, kalori hesabı kilo vermek isteyen ya da mevcut kilosunu korumak isteyen kişiler tarafından oldukça önemlidir. Kişinin günlük alması gereken kalori[...]

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur?

Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstün[...]

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve be[...]

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kelek turşusu hem yapıldığı kelek türü hem iştah açıcı özelliği ile değişik bir tat olarak sevilerek tüketilen bir turşu türüdür. Ham kavuna kelek denildiğini [...]

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut biber turşusu; Kışa girerken turşular tüm hanımların hazırlıklarından biridir. Özellikle biber turşuları pilavlarla, çorbalarla, nohut ve kuru fasulyenin yan�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6