Erik Turşusu Soğuk hava koşullarının başlamasıyla birlikte, farklı türlerde turşu yapımına olan ilgi artmaktadır. Yaz meyvelerinden biri olan erik de turşu yapımında kullanılabilir. "Erik turşusu olur mu?" diye düşünenler için, mutlaka denemeniz gereken, lezzetli bir turşu türü olduğunu belirtmek isteriz. Yapımı da oldukça kolaydır. Erik Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Erik Turşusu Nasıl Yapılır? Erikleri bol suyla yıkayıp süzün. Büyük boy bir cam kavanoza, yarısından biraz daha az su doldurun. İçerisine sirke, tuz, şeker ve dilimlediğiniz veya suyunu sıktığınız limonu ekleyin. İyice karıştırın. Tuz miktarını kontrol etmek için, bir yumurtayı yıkayıp hazırladığınız suya koyabilirsiniz; yumurta suyun üzerine çıkıyorsa tuz miktarı yeterlidir. Daha sonra erikleri kavanoza yerleştirin ve sarımsakları ekleyin. İsteğe bağlı olarak kişniş tohumu veya karabiber gibi bazı baharatlar ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Kereviz saplarını da kavanozun üzerine yerleştirdikten sonra, kapağını sıkıca kapatın. 15-20 gün sonra erik turşusu hazır olacaktır. Ekstra Bilgiler Erik turşusu, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Eriğin içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller, fermente süreçte daha da zenginleşir. Bu sayede, bağışıklık sistemini güçlendirme, sindirim sistemini düzenleme gibi sağlık faydaları sağlar. Ayrıca, sirke ve sarımsakta bulunan antibakteriyel özellikler, turşunun daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar. Sonuç Erik turşusu, yapımı kolay ve lezzetli bir alternatif olarak sofralarınızı renklendirebilir. Farklı baharatlarla zenginleştirerek kendi damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Soğuk kış günlerinde, yaz meyvelerinin lezzetini sofralarınıza taşımak için ideal bir seçenektir. |