Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biberi Turşusu, Adından da anlaşılacağı üzere Kahramanmaraş yöresine ait olan bu turşu biberinin ekimi nisan ayında başlar ve tarladan toplanan taze biberlerle yapılmakta olup yöre insanının bolca tükettiği turşu türlerinden birisidir. Turşuluk olacak olan biberler özenle seçilir ve boyut olarak mümkün mertebe küçük ebatlar seçilir. Bu seçim turşunun bekleme süresinde sertleşmemesi ve turşuluk biberlerin daha taze kalması içindir.


Maraş Biberi Turşusu Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1.5 kg Maraş biberi
  • 1 su bardağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşık tuz
  • 7-8 diş sarımsak

Maraş Biber Turşusu Nasıl Yapılır?


Biberlerimizi iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakıp sarımsaklarımızı soyalım. Biber ve sarımsak dışındaki bütün malzemeyi tencereye koyarak iyice kaynaması beklenir. Daha sonra biberler kaynayan tencerenin içine atılır ve 6-8 dakika kadar tencerede bırakılırlar. Daha sonra süzgeç yardımı ile malzemeler süzülür ve ılıyınca kavanozlara yerleştirin. Temizlemiş olduğunuz sarımsakları ve biberleri kavanozlara yerleştirirken dilimleyerek ekleyiniz. Tencerede kalan sirkeli, yağlı sosu ılıyınca kavanoza dahil ederek kapağı iyice kapatıp kavanozunuzu birkaç gün serin yerde beklemeye alınız ve artık turşumuz yemeye hazır.

Afiyet olsun.

Maraş Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Turşu Kaç Kalori?

Turşu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Zeytin Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Kışlık Turşu Yapımı ve Tarifi

Güncel

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Turşu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Çubuk Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Jalapeno turşusu, Anavatanı Meksika olan bu biber çeşidini daha sonra, bir şirket bunu turşu haline getirdikten sonra tanımaya başladık. Normal kıl biberden daha yüksek [...]

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve ar[...]

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Havuç Turşusu, sirke veya sadece tuzlu suyla elde edilen karışım ile bir müddet bekleme aşamasıyla oluşturulan lahana ve havuç sebzeleri ile yapılan reaksiyon ge�[...]

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmakta[...]

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli o[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6